چوزه


روستاي چوزه/ تاکستان / قزوین
روستای چوزه در جنوب غربی استان قزوین – شهرستان تاکستان – منطقه ضیاءآباد قرار دارد. این روستا از شمال با روستای بوزندان ، از جنوب با روستای گنبدک و از غرب با روستاهای آروچان و آقچه قلعه همسایه می باشد...


موقعیت جغرافیایی[ویرایش]

روستای چوزه در جنوب غربی استان قزوین – شهرستان تاکستان – منطقه ضیاءآباد قرار دارد. این روستا از شمال با روستای بوزندان ، از جنوب با روستای گنبدک و از غرب با روستاهای آروچان و آقچه قلعه همسایه می باشد.
چوزه با حدود ۴۰۰ خانوار و ۲۰۰۰ نفر جمعیت از بزرگترین روستاهای شهرستان تاکستان می باشد. به علت مسافت زیاد چوزه تا تاکستان ( حدود ۶۰ کیلومتر) انجام امور روزمره برای مردم با مشکلاتی همراه است .
به همین خاطر بیشتر مایحتاج مردم از طریق شهر آبگرم که از توبع شهرستان بوئین زهرا است و حدود ۱۰ کیلومتر با چوزه فاصله دارد تامین می شود. چوزه منطقه ای کوهستانی است. که از بلندترین کوههای آن می توان به قره آغاج و یومولو قزل در شرق روستا اشاره کرد. آب و هوای روستا نسبتا بارانی می باشد.

ویژگیهای انسانی[ویرایش]

چوزه بعد از زلزله سال ۱۳۸۱ به خاطر افزایش ساخت و سازها بزرگتر از قبل شده و تقریبا کوچ از روستا متوقف شده است.
چوزه نیز مثل بسیاری از روستاها از چندین طایفه تشکیل شده است.
نسبهای خانوادگی در روستا عبارتند از: اروجی- بختیاری- احدی- یادگاری- محمد خانی- پناهی- دستمردی و ...... . که اروجی ها و بختیاری ها از مهمترین طایفه های چوزه می باشد. مردم چوزه به زبان ترکی تکلم می کنند. بسیار خونگرم و مهمان نواز و متدین هستند.
طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ آمار تعداد خانوارها به شرح زیر می باشد:
اروجی: ۱۴۰ خانوار
بختیاری: ۱۱۰ خانوار
احدی: ۵۰ خانوار
یادگاری: ۲۵ خانوار
سایرین : ۷۵ خانوار

موقعیت سیاسی[ویرایش]

در چوزه نیز مثل همه روستاها شورای اسلامی و دهیار وجود دارد.
بعد از انقلاب اسلامی تا سال ۱۳۷۷ فقط رضا اروجی مسئولیت شورایی روستا را بر عهده داشت و ولی بعد از سال ۱۳۷۷ با تصویب قانون جدید، شورا باید دارای سه عضو اصلی و دو عضو علی البدل باشد. اولین دوره انتخابات شوراها در سال ۱۳۷۷ برگزار شد.
در ادامه اسامی اعضای اصلی شورا و همچنین دهیار ذکر خواهد شد. در چوزه نزدیک به ۹۰۰ نفر واجد شرایط رای دادن هستند. مردم چوزه چه در انتخابات مجلس و چه در انتخابات ریاست جمهوری عمدتا طرفدار کاندیدای اصولگرا هستند. که نمونه اش در انتخابات ریاست جمهوری دهم حدود ۸۰۰ نفر به محمود احمدی نژاد رای دادند. نماینده مردم چوزه در مجلس شورای اسلامی چوزه، امیر طاهرخانی از حزب کارگزاران ( اصلاح طلب ) می باشد. که از روستای چوزه فقط ۸۰ رای کسب کرد. کاندیداهای اصلاح طلب در هیچ انتخاباتی بعد از انقلاب اسلامی بیشتر از ۱۰۰ رای کسب نکرده اند.

شورای اسلامی روستا[ویرایش]

اعضای اصلی شورای اسلامی روستای چوزه:
۱ – حسین بختیاری فرزند نصرت
۲ – آیت یادگاری فرزند معرفت
۳- رضا اروجی فرزند ایپکعلی
دهیار: عابس بختیاری فرزند حسین
اعضای شورا در انتخابات ۲۴ آذر سال ۱۳۸۵ با رای مردم انتخاب شدند. درباره نحوه عملکرده و کارایی یا ناکارامدی شورا در روزهای آینده بحث خواهد شد.

کشاورزی و درآمد[ویرایش]

برعکس همه روستاها، شغل اصلی هیچ یک از اهالی مردم چوزه کشاورزی نیست. اغلب مردم کار با ماشین و شغل آزاد را ترجیح می دهند. و بسیاری دیگر به شغل کارگری مشغول هستند.
تعداد کارمندان دولتی به انگشتان دو دست هم نمی رسد. محصولات کشاورزی چوزه، انگور ، بادام ، گردو و کاشت گندم و جو می باشد. که البته به علت نامساعد بودن زمینهای کشاورزی و خشکسالی های اخیر و عدم علاقه مردم به کشاورزی ، همه آن محصولات فقط در حد نیاز خود مردم تولید می شود.و درآمدی به آن شکل برای اهالی ندارد.
دامداری نیز فقط در حد نیاز وجود دارد. باغ انگور محصول عمده روستا می باشد. وضع معیشتی مردم متوسط رو به پایین است وبعضی از مردم به ز حمت مایحتاج زندگی خود را تامین می کنند.

فرهنگ[ویرایش]

در مورد فرهنگ فعلا نمی توان بحث کرد . چون درباره چیزی که وجود ندارد نمی توان اظهار نظری کرد. در آینده راجع به این موضوع بیشتر خواهیم نوشت.

منبع[ویرایش]

پایگاه خبری روستانیوز







جعبه‌ابزار