چوگان


محدوده جغرافیایی
روستای چوگان در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شهر اراک و ۱۸۰ کیلومتری شهر قم قرار دارد؛ مختصات جغرافیایی روستای چوگان ۴۹ درجه و ۴۹ دقیقه طول شرقی و ۳۹ درجه و ۲۴ دقیقه عرض شمالی در شمال غربی استان مرکزی قرار دارد؛
ارتفاع این روستا از سطح دریا ۱۷۰۰ متر می‌باشد؛ روستای چوگان از شرق با روستای کسراصف و از غرب با روستای گورچان همسایه است؛ روستای چوگان تا سال ۹۰ زیر نظر شهرستان کمیجان بود ولی از سال ۹۱ به شهرستان فراهان انتقال داده شد؛ فاصله این روستا تا شهر کمیجان ۲۵ کیلومتر و تا شهر فرمهین ۵۰ کیلومتر است؛

دلیل نامگذاری
علت نامگذاری این روستا به نام چوگان نیز دو احتمال را شامل می شود:
۱) در روزگار گذشته مردم این روستا برای بازی چوگان اهمیت ویژه‌ای قایل بوده اند، لذا برای آن، نام این بازی را در نظر گرفته اند.
۲) چون اجداد برخی از ساکنین این روستا از منطقه تنگ چوگان (استان فارس، شیراز) به این منطقه مهاجرت کرده اند، آن ها این نام را برای این روستا در نظر گرفته اند. بر اساس این نظریه غلام علی خان پدر کربلایی رستم و پدر بزرگ شیخ علی (از روحانیون این روستا) از نخستین کسانی هستند که از منطقه یاد شده به این روستا مهاجرت کرده اند. (زبان، نوع گویش و شمایل چهره افراد این روستا بسیار نزدیک به مردمان تنگ چوگان می باشد.)

مشاهیر و بزرگان چوگان
از معروف ترین افراد این روستا می توان به حجت الاسلام شیخ علی، فرزند کربلایی رستم و فاطمه سلطان از روحانیون برجسته روزگار قاجار که از مشاهیر آن زمان در منطقه نیز بوده اند اشاره کرد. ایشان تمامی عمر خود را صرف آموزش علوم اسلامی به مردم این منطقه گذراندند و دارای چهار فرزند پسر به نام های نصرت الله (ایشان کدخدای روستای چوگان بوده اند.)، حجت الله، صحبت الله و خیر الله و یک فرزند دختر به نام صدیقه بوده اند و نوادگان ایشان هم اینک در شهرهای قم، اراک و تهران ساکن می باشند.

محصولات کشاورزی
از محصولات باغی معروف این روستا می توان به انگور - سیب - هلو و گردو اشاره کرد.







جعبه‌ابزار