کارآفرینی اجتماعی
کارآفرینی اجتماعی به سادگی تعریف می شود و به سختی انجام می پذیرد. کارآفرینی اجتماعی یعنی راه اندازی یک کسب و کار سودآور که قصد دارد راه حلی کاربردی برای حل مشکلات اجتماعی ارائه دهد.
خلق روش های جدید یادگیری و آموزش، میسر کردن دسترسی انسان های به غذای سالم، توجه به تغییرات جوی، یافتن درمان های جدید برای بیماری ها و ... همگی چالش های اجتماعی هستند که امروزه کسب و کارها به دنبال یافتن بهترین راه حل برای مواجهه با آن ها هستند. درست است که دولت ها و موسسات عام المنفعه همچنان نقش مهمی در مقابله با مشکلات و معضلات اجتماعی دارند، اما می بینیم که تعدادکارآفرینانی که با راه اندازی کسب و کار به دنبال خلق محصول یا خدمتی هستند که بتواند در کنار سودآوری راه حل هایی نیز برای بهبود اوضاع اجتماعی ارائه دهد، روبه افزایش است.
مفاهیم مورد بحث در کارآفرینی اجتماعی همچون خلق ارزش های اجتماعی، مشارکت در فعالیت های اجتماعی، رفع نیاز های اجتماعی و … سابقه ای دیرینه و همپای ایجاد تمدن در جوامع بشری دارد. آنچه امروز کارآفرینی اجتماعی نامیده می شود در گذشته اساس کارهای خیریه ای چون احداث و راه اندازی بیمارستان ها و یتیم خانه ها بوده است.
[۱]