کانون جهادگران جهاد سازندگی


شجره طيبه جهاد سازندگی كه در ۲۷ خرداد ماه ۱۳۸۵ طي فرماني توسط معمار بزرگ و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران غرس گرديد در طول ۲۲ سال فعاليت خود توانست ثمرات ارزشمندي داشته باشد كه به يكي از معجزات جاويد انقلاب اسلامي تبديل و اخلاص ، ايثار و صداقت و روحيه خدمتگزاري جهادگران در پرتو دعاهاي حضرت امام ( رضوان الله تعالي عليه ) و پشتيباني مردم، فرهنگ جديدي از خدمت و تلاش را در عرصه خدمت رساني به مردم آفريد كه به فرهنگ و مدیریت جهادی نام گرفت. اين فرهنگ توانست با ورود مولفه هاي جديدي در فرهنگ سنتي خدمت و مديريت، ابوابي از مديريت اسلامي را به نمايش بگذارد.
اين شيوه موفق خدمت و مديريت كه بر پايه انسان مومن ، متقي ، ايثارگر ، صادق، متواضع ، عاشق خدمت ، ولايت مدار و مردم گرا بنا شد ، الهام گرفته از فرهنگ قرآن و اهل بيت عصمت عليهم السلام است كه محور همه تحول ها در جوامع را انسا نها مي داند. و اگر انسانهاي يك جامعه بتوانند راه ايمان و تقوا راطي كنند، به همه بركات الهي دست مي يابند. و اگر در فرآيند توسعه، انسانها نتوانند توسعه يابند و از نظر معنوي وارزش ها رشد كنند ، توسعه و رشد آن جامعه پايه و اساسي نخواهد داشت. و در واقع پايداري توسعه به انسانهاي مومن و متقي وابسته است .
جهاد سازندگی با فراز و نشيبهايي كه در فرآيند خدمت رساني به جامعه اسلامي داشت، در طول دفاع مقدس در كنار رزمندگان اسلام توانست حماسه هاي بي نظيري بيافريند و تعبير زيبا و افتخار آميز سنگر سازان بی سنگر را از امام امت دريافت نمايد.
با توجه به تغيير در ساختار تشكيلاتي جهاد سازندگي و تغيير نام آن و ادغام با وزارت كشاورزي و انتزاع عمران روستايي از وزارتخانه جديد و پراكنده شدن جهادگران در دستگاه هاي مختلف اجرايي، ضرورت تشكيل يك نهاد مستقل غير سياسي و غير انتفاعي به منظور پاسداري از ارزشهاي به دست آمده و برقراري تعاملي هدفمند بين جهادگران و زنده نگه داشتن اهداف معمار بزرگ انقلاب اسلامي و همچنين تاكيدات مستمر مقام معظم رهبري مبني بر حفظ و توسعه روحيه جهادي در امور و گسترش فرهنگ جهادي ، كاملاً محسوس شد لذا عده اي از جهادگران را بر آن داشت تا در قالب كانوني ، اهداف و رسالتهاي آن نهاد را زنده نگه داشته و با استفاده از تجربيات ارزشمند جهادگران بتواند زمينه خدمت بيشتر را به نظام اسلامي فراهم آورند.


دلايل اصلي تشكيل كانون[ویرایش]

• تدوين تاريخ جهاد سازندگي و انتقال به نسل هاي آينده
• تدوين فرهنگ و الگوي مديريت جهادي و انتشار آن
• زنده نگه داشتن اهداف حضرت امام (ره) در رابطه با نهاد مقدس جهاد سازندگي
• گسترش فرهنگ و مديريت جهادي
• زمينه سازي براي گسترش خدمات جهادي در كشور
• تعامل سازنده و هدفمند ميان جهادگران
• برگزاري همايش ها و گردهمايي هاي فصلي و ساليانه مرتبط با اهداف كانون
• زمينه سازي براي بهره گيري از توانمندي هاي تخصصي اعضاء
• انجام فعاليت هاي فرهنگي ، علمي ، فني و تخصصي
• بهره گيري از توانمندي هاي اعضاء جهت رفع مشكل و نيازهاي جهادگران
• تلاش در برگزاري اردوهاي جهادي
• كمك به مسولان بخش كشاورزي و توسعه روستايي در راستاي سند چشم انداز توسعه
• تجليل و نكوداشت ياد و خاطره جهادگران ، ايثارگران و شهداي جهاد سازندگي
• كمك به ارتقاي روحيه معنوي و تزكيه و خودسازي اعضاء
• زمينه سازي براي حضور موثر جهادگران در عرصه هاي مورد نياز كشور به ويژه حوادث غير مترقبه اميد است با ياري خداوند و عنايت خاص حضرت ولي عصر ( عج الله تعالي فرجه الشريف ) اعضاي كانون با تحقق مجدد شعار همه باهم و حركتي خالص و براي خدا ، بتوانند در راستاي اهداف حضرت امام (ره) از اين نهاد پر بركت و انتظارات مقام معظم رهبري از جهادگران ، قدم هاي موثري بردارند . انشاءا...

اهداف كانون در اساسنامه[ویرایش]

۱-مطالعه ، بررسي و تدوين تاريخ جهاد سازندگي براي انتقال به نسلهاي آينده.
۲-مطالعه ، تدوين و نشر فرهنگ جهادي و الگوي مديريت جهادي .
۳-تلاش در جهت حفظ ، اشاعه و نهادينه كردن فرهنگ جهادي .
۴-تجليل و نكوداشت ياد وخاطره جهادگران و ايثارگران جهاد سازندگي .
۵-برقراري ارتباط منظم و هدفمند ميان جهاد گران در كشور .
۶-برپايي همايش ، نشستها و گردهمايي هاي فصلي و ساليانه در راستاي اهداف كانون .
۷-بهره گيري از توانمندي هاي اعضاء جهت رفع مشكلات و نيازمندي هاي جامعه و جهادگران .
۸-انجام فعاليت هاي فرهنگي ، علمي ، فني و تخصصي در راستاي نيازمنديهاي جامعه و جهادگران
۹-انجام پروژه هاي مطالعاتي تحقيقاتي و اجرايي و ارائه خدمات مشاوره اي در حوزه هاي مورد نياز.
۱۰-انجام اقدامات برنامه ريزي مشاوره ، طراحي ، ارزيابي در حوزه هاي مختلف صنفي اعضاء .
۱۱-انجام فعاليتهاي الگويي در زمينه هاي مرتبط با حوزه هاي توسعه روستايي ، بخش كشاورزي.
۱۲-برنامه ريزي و اجراي كليه اقدامات و فعاليتهايي مورد نياز بمنظور پيشبرد اهداف كانون.
۱۳-مشاركت در يرنامه ها ي توسعه و سازندگي كشور.
۱۴-ارائه طرح و پيشنهاد و مشاركت در امور مربوط به برنامه ريزي و تصميم گيريهاي ملي و منطقه اي مرتبط با اهداف كانون

ساختار تشكيلاتي كانون[ویرایش]

با توجه به تجربه مفيد جهاد سازندگي در مشاركت پذيري اعضاء و روستائيان، و نهادينه نمودن اصل مشورت در امور،هيئت مديره كانون تصويب نمود در هر استاني تعداد ۵ نفر از افراد با سابقه و خوشنام جهاد بعنوان شوراي كانون جهادگران استان در سياستگذاري و برنامه ريزي كانون مشاركت نمايند و نظير آنچه را كه در كانون مركزي هيئت مديره سرنوشت مصوبات را تعيين مي نمايند در استانها نيز شوراي استاني اين اقدام را در چارچوب اساسنامه كانون و مصوبات هيئت مديره انجام مي دهند.
در كانون مركزي سه معاونت پشتيباني و امور استانها، فرهنگي و تخصصي وظائف كانون را عهده دار مي باشند. همچنين شاخه جوانان كانون با محوريت امور اردوهای جهادی در تشكيلات كانون مصوب شده است.

شرايط عضويت و تعداد اعضاء كانون[ویرایش]

در اساسنامه كانون شرايط عضويت را دو سال كار در جهاد ذكر كرده اند كه با توجه به ادغام دو وزارتخانه، هيئت مديره با تفسير خود از اساسنامه تصويب نمودند كليه كساني كه در جهاد سازندگی سابق و جهادكشاورزي دو سال سابقه خدمت داشته باشند مي توانند به عضويت كانون جهادگران درآيند.
البته اين موضوع يكي از محورهايي است كه در اصلاح اساسنامه كانون در مجمع عمومي فوق العاده در خرداد ماه ۱۳۸۷ مورد بحث قرار خواهد گرفت و ابهامات موجود در اساسنامه برطرف خواهد شد. البته ديدگاه قريب به اتفاق اعضاء هيئت مديره اين است كه تفكر و انديشه جهادي نبايد محدود به جهادگران جهاد سازندگي باشد.
گرچه اين عزيزان پيشتاز در جهاد سازندگي بوده اند و با كوله باري از تجربه و افتخار همراهند. اما در راستاي بويائي و گسترش فرهنگ جهادي لازم است زمينه را بري حضور همه كسانيكه تفكر جهادي يا فرهنگ جهادی را باور دارند فراهم نمائيم.
با اين كار مي توان انديشه حضرت امام (ره) را براي نسلهاي آينده نيز زنده و پويا نگه داشت. كانون منشوري را تدوين و تصويب نموده است كه براي عضو گيري، پذيرش آن منشور و اساسنامه مي تواند ملاك باشد. تا كنون ۱۴ هزار نفر براي عضويت در اين كانون ثبت نام نموده اند. كه مراحل رسمي شدن عضويت آنها و صدور كارت شناسايي آنان در دست اقدام مي باشد.

کانون جهادگران جهاد سازندگی خراسان رضوی
اساسنامه کانون جهادگران جهاد سازندگی
کانون بازنشستگان جهاد سازندگی
کانون جهادگران جهاد سازندگی اصفهان
وبگاه کانون جهاد گران جهاد سازندگی استان البرز

پیوندها[ویرایش]

کانون جهادگران جهاد سازندگی    



جعبه‌ابزار