کتابخانه های سیار روستایی


کتابخانه های سیار روستایی، طرحی موفق در استان زنجان
زنجان - ایرنا - طی چند سال گذشته کتابخانه های سیار روستایی در تعدادی از روستاهای هدف این استان فعال شده است که این رضایتمندی روستاییان را به همراه داشته است.

شمار روستاهای واقع در استان زنجان در مقایسه با دیگر استان های همجوار بسیار بالاست و این موضوع بیانگر آن است که سرمایه گذاری در این مناطق و در حوزه های مختلف ثمره مثبتی به دنبال دارد و تحقق این مهم در گرو اجرای سیاست های مدون و برنامه ریزی مطلوب است.
یکی از برنامه های موفق اجرا شده در روستاهای هدف این استان راه اندازی کتابخانه های سیار روستایی است و بی شک تداوم آن به ارتقای دانش و آگاهی مردم این مناطق منتهی می شود.
مدیرکل امور کتابخانه های استان زنجان نیز با اشاره به اینکه ایجاد کتابخانه های ثابت و سیار روستایی از اولویت های مهم این اداره کل در سال جاری است، افزود: طی سال گذشته به توسعه کمی کتابخانه ها توجه شد که تلاش می شود کیفیت نیز در سرلوحه فعالیت های این بخش به ویژه در مناطق روستایی لحاظ شود.
محمد ربیع احمد خانی یادآورشد: بررسی ها نشان می دهد اجرای کتابخانه های سیار روستایی در شهرهای زنجان، خدابنده و ماهنشان با استقبال علاقه مندان روبرو شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۹۳۶ روستا در استان زنجان واقع شده است، اظهار کرد: شمار زیاد روستاهای این استان لزوم توجه احداث کتابخانه های ثابت و راه اندازی کتابخانه های سیار روستایی را بیش از گذشته ضروری می کند.
احمدخانی تصریح کرد: در زمان حاضر سه دستگاه مینی بوس با عنوان کتابخانه سیار هر کدام با بیش از یک هزار جلد کتاب به روستاهای هدف خدمات رسانی می کنند.
وی اظهار کرد: برای هر کتابخانه سیار روستایی یک کتابدار ویژه کتاب رسان به کار گرفته شده است که عناوین جدید و به روز را ارایه می کند.
مدیرکل امور کتابخانه های استان زنجان شمار اعضای کتابخانه های سیار روستایی استان زنجان را بیش از سه هزار نفر اعلام کرد و گفت: متناسب با گروه های مختلف سنی کتابهای متنوع و مورد نظر امانت داده می شود.
وی یادآوری کرد: راه اندازی کتابخانه روستایی در مقایسه یا کتابخانه های ثابت به لحاظ مالی مقرون به صرفه بوده و نتایج مفیدی به دنبال دارد.
احمدخانی افزود: بر اساس استانداردهای تعریف شده هر کتابخانه روستایی باید ۲۰ روستا را تحت پوشش قرار دهد و این در حالی است که هر کدام به ۵۰ روستا خدمات ارایه می کنند.
احمدخانی خاطرنشان کرد: کمبود اعتبارات از موانع اصلی در گسترش و توسعه کتابخانه های سیار روستایی در این استان به شمار می آید.
وی خاطرنشان کرد : از دیگر اولویت مهم این اداره کل استفاده از مکانهای بلااستفاده در مناطق روستایی این استان برای ایجاد کتابخانه های ثابت روستایی است که رفع این مشکل تا حد امکان در سال جاری با جدیت بیشتری پیگیری می شود.
به گزارش ایرنا، ۳۶ درصد جمعیت یک میلیون و ۱۰۰هزار نفری استان زنجان در مناطق روستایی سکونت دارند.



جعبه‌ابزار