کرمانشاه بهشت توریسم روستایی


کرمانشاه بهشت توریسم روستایی
روستاهای استان کرمانشاه با جذابیت‌های طبیعی، تاریخی و مذهبی از قابلیت‌های ویژه‌ای برای جذب گردشگر برخوردارند.
Tweet
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، یکی از حلقه‌های ارتباطی دنیای مدرن و سنتی توریسم روستایی است که کانون آن بر جذابیت‌های روستا و امکان سود‌آوری اقتصادی بر اساس توانمندی و زیبایی‌های آن متمرکز است.
این نوع توریسم نه تنها موجب رونق کسب‌و‌کار خواهد شد، بلکه زمینه توسعه فیزیکی و زیرساختی روستا و امکانات تفریحی را فراهم کرده و از این‌رو زمینه توسعه همه‌جانبه روستا را تسهیل می‌سازد.
توریسم روستایی به‌دلیل ایجاد مشاغل و افزایش درآمد از مهاجرت روستائیان نیز جلوگیری می‌کند. استفاده بهینه و تجدید حیات و بازسازی منابع طبیعی، رشد خلاقیت‌ها و توسعه همیاری‌ها در روستا از سایر مزایای این نوع از توریسم محسوب می‌شود.
نکته قابل توجه که درمورد توسعه توریسم روستایی نباید از ذهن دور بماند، پیشگیری از دگردیسی فرهنگ روستایی و غفلت از کشاورزی به‌عنوان حرفه اصلی زندگی روستایی از طریق آگاهی‌بخشی به روستائیان است.
استان کرمانشاه به‌دلیل طبیعت چهارفصل و متنوع خود از جاذبه‌های طبیعی و به‌تبع آن روستاهایی با جذابیت‌های چشم‌نواز برخوردار است و کندوله، هجیج، سراب هرسم و شمشیر از جمله ۱۴ روستای هدف گردشگری استان کرمانشاه محسوب می‌شوند.
•کندوله مهد تاک‌های انگور
روستای کندوله از توابع بخش دینور شهرستان صحنه کرمانشاه است که در ۶۲ کیلومتری شهر صحنه و ۸۰ کیلومتری مرکز استان کرمانشاه قرار دارد. این روستای زیبا از شمال به کوه «کوله بزرگ» و «دره قلعه»، از غرب به کوه «۱۶تپه» و از جنوب به کوه «پیر آفتاب» محدود می‌شود.
درآمد اکثر مردم روستا از باغداری و دامداری تامین می‌شود که در این روستا نیز قالی‌بافی رواج دارد. روستای کندوله در کوهپایه استقرار یافته و بافت مسکونی متمرکز دارد.
این روستا معابر عریض داشته و در برخی از آنها درختان بلند و نهرهای آب، فضای دل‌پذیری را به وجود آورده است. تاکستان‌های زیبا و متعددی که در فصل تابستان خوشه‌های انگور از تاک‌های آن آویزان می‌شود، مناظری بسیار جذاب پدید می‌آورد و باغات پلکانی واقع شده در دامنه کوه بر غنای این مناظر افزوده است.
خانه‌های روستائیان غالبا دارای ایوان است و عمده مصالح به کار رفته در خانه‌ها، خشت و گل است که هنرمندانه به کار گرفته شده‌ و دیوار خانه‌های خشتی به‌دلیل سرمای سخت زمستان ضخیم و در قاب روزنه‌ها پنجره‌های کوچکی تعبیه شده است.
•هجیج، ماسوله کرمانشاه
روستای هجیج از توابع شهرستان پاوه در بخش نوسود است و در ۲۵ کیلومتری شهرستان پاوه قرار دارد. این روستا از تنوع گیاهی و جانوری ویژه‌ای برخوردار است و مناطق پر پیچ و خم و سرسبز متصل به روستا بر جذابیت‌های این روستا می‌افزاید.
علاوه بر مسجد مرکزی روستا که از معماری فوق‌العاده زیبایی برخوردار است، بناهای خانقاه، چله‌خانه و عبادتگاه کوسه از سایر جاذبه‌های این روستا است.
گل‌های رنگارنگ دامنه‌ها، سرسبزی کم نظیر و درختان بلند اطراف روستا از دیدنی‌های طبیعی روستای هجیج است. چشمه بل که از رودخانه سیروان تغذیه می‌شود و در حاشیه این روستا قرار دارد، زیبایی زاید‌الوصفی به این روستا بخشیده است.
•مناظر بدیع و شورانگیز در سراب هرسم
روستای سراب هرسم در ۳۵ کیلومتری شهر اسلام‌آباد غرب از توابع بخش حمیل و در ۹۰ کیلومتری شهر کرمانشاه واقع شده است.
این روستا در دامنه کوهستان بوده و مناظر و چشم‌اندازهای طبیعی جذاب و زیبایی دارد و فضاهای داخل روستا و پیرامون آن جلوه‌گاه مناظر بدیع و شورانگیز است و همچنین، مزارع سرسبز و حاصلخیز روستا، دشت‌ها و دامنه‌های کوه‌ها، در فصل بهار از گل‌های زیبا و رنگارنگ پوشیده می‌شود.
این روستا به دلیل بناهای قدیمی که در خود جای داده است که قدمت آن به دوران صفویه باز می‌گردد، جزو یکی از روستاهای قدیمی استان کرمانشاه محسوب می‌شود.
بنای زیارتی که متعلق به امامزاده حسن(ع) است، در ۱۵ کیلومتری روستای سراب هرسم واقع شده که این محوطه زیبای زیارتی با فضایی چشم نواز در تمام فصول سال به خصوص فصل بهار پذیرای زائران و گردشگران بسیاری از تمامی نقاط کشورمان است.
•شمشیر، بهشتی در دل اورامانات
روستای شمشیر در ۱۰ کیلومتری شهر پاوه در مسیر روانسر قرار دارد و روستایی کوه‌پایه‌ای با بافت مسکونی متمرکز است که اکثر خانه‌های آن در یک طبقه و با سقف‌های مسطح و به صورت پلکانی ساخته شده‌اند، به گونه‌ای که سقف یک خانه حیاط خانه دیگری است.
در روستای کوهستانی شمشیر جاذبه‌های طبیعی متنوعی وجود دارد که هر یک ویژگی‌های جالب توجهی دارند که از آن جمله می‌توان به رودخانه پر آب "گلال" که در جنوب روستای شمشیر جریان دارد، نام برد.
باغ "خداویس" در داخل روستا، با برخورداری از فضای مناسب و درختان متنوع میوه و نیز تفرجگاه "مروین" در سه کیلومتری روستا و رودخانه چم شارا در جنوب روستا از دیگر جاذبه‌های طبیعی روستای شمشیر به‌شمار می‌رود.
از معروف‌ترین غذاهای محلی روستای شمشیر می‌توان از "کلانه" که ترکیبی از نان و پیچک کوه‌های شاهو (یا پیاز) با روغن یا کره حیوانی نام برد.



جعبه‌ابزار