کلسکان
روستاي کلسکان/
چابهار /
سیستان و بلوچستانروستای کلسکان تقریبآ درقسمت شمال شرقی شهرستان چابهار قرار دارد و حدودا دارای۱۷۰خانوار است. روستای کلسکان از قسمت شمال به بخش قصر قند شهرستان نیکشهر قرار دارد از جنوب به دهستان پیرسهراب از شرق به روستای عورکی و ازغرب به روستای هوشمب بخش مرکزی ختم می شود.
روستای کلسکان تقریبآ درقسمت شمال شرقی شهرستان چابهار قرار دارد و حدودا دارای۱۷۰خانوار است. روستای کلسکان از قسمت شمال به بخش قصر قند شهرستان نیکشهر قرار دارد از جنوب به دهستان پیرسهراب از شرق به روستای عورکی و ازغرب به روستای هوشمب بخش مرکزی ختم می شود.
راه های ارتباطی[ویرایش]
راه ارتباطی روستای کلسکان از مخور اصلی چابهار ایرانشهر در محل جادو زهی جدا گشته و با گذر از روستای گارگندی، کورکچ، عورکی به روستای کلسکان متصل می شود و از جادو زهی تا روستای عورکی راه آسفالت است و ادامه مسیر یعنی ازعورکی به کلسکان است راه شنی می باشد و مردمان روستا در رفت و آمد با مشکلات زیادی مواجه هستند و تا حدود ۱۵۱۵کیلومتر جاده شنی است. ناگفته نماند یک راه ارتباطی نزدیکتری از محوراصلی چابهار، ایرانشهر وجود دارد که ازروستای پلان دوراهی جدا گشته و با گذر از روستاهای صدیقزهی، پلان، پیرسهراب به روستای کلسکان ختم می شود اما در راستای این راه، حدود ۱۰ کیلومتری نرسیده به کلسکان یک رودخانه (معروف به رودخانه کاجو)وجود دارد که مردمان با مشکل زیادی مواجه می شوند در مواقع بارندگی باران و سیلاب حدودا ۱۰ روز راه مسدود می شود. و از طرف جنوب،همین راه با گذر از روستای روستای هوشمب به بخش قصرقند شهرستان نیکشهر ختم می شود.
وضعیت تحصیلی[ویرایش]
در اکثر جاها کمبود فضای آموزشی- کمبود نیروی انسانی ماهر و کمبود خدمات آموزشی واضح وروشن به چشم می خورد.اکثر روستاهای منطقه دارای مدرسه ابتدایی مختلط دختر و پسر با کمترین فضای آموزشی می باشند و برای ادامه تحصیل مقطع راهنمایی و دبیرستان به دهستان پیرسهراب می روند و اکثر دانش آموزان دیپلم می گیرند و بعضی شان تا سوم دبیرستان ترک تحصیل می کنند شاید یکی از علتهای ترک تحصیلشان، نداشتن دبیر مختص و مجرب و نداشتن دبیر بومی باشد.
وضعیت آب[ویرایش]
یکی از مشکلات مهم واساسی این منطقه کمبود و یا نبود آب آشامیدنی سالم می باشد. جهت رفع نیاز آب روستای کلسکان و روستاهای همجوارش، خدود ۳۰کیلومتری روستای مذکور سد مخزنی تحت عنوان سد زیردان در سال ۱۳۸۱ شروع به کار کرده است و بنا به گفته مسئولان این سد تا سال آینده ۸۹ تاسیس می گردد و خبرها حاکی از این است بنا به گفته مهندسین سد زیردان، سد مذکور حدودا آب آشامیدنی۶۰۰ روستای منطقه دشتیاری را تامین خواهد کرد.
وضعیت اشتغال[ویرایش]
شغل اکثر مردم کشاورزی (به علت خشک سالی اکثراً بیکار) می باشد. عده ای از مردم با دامپروری و تعدادی از آنها در شرکت سد زیردان کار می کنند و امرار معاش می کنند.
وضعیت آب وهوایی[ویرایش]
اکثر ماههای سال گرم و خشک همراه با بادهای گرم و سوزناک بنام لوار می باشد. روزهای تابستان بسیار گرم وطاقت فرسا و شبها نیمه معتدل، روزهای زمستان معتدل و شبها سرد می باشد.
منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای کلسکان