کلهرود
غاری با سنگهای "گلکلمی"
» سرویس: استان ها - اصفهان
سهشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۷
کلهرود روستایی محلی از توابع بخش مرکزی شهرستان برخوار و میمه در استان اصفهان است. در این روستا طبیعت بکری وجود دارد و باغات بسیار زیبایی احداث شده است. همچنین این روستا در محور طول یک رودخانه فصلی قرارگرفته و دارای قناتها و آبهای زیرزمینی است که روستا را بسیار با طراوت و شاداب کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان،"غار کلهرود" یکی از مکانهای زیبای گردشگری روستای کلهرود، و یکی از غارهای معروف استان اصفهان است.
فریدون اللهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان این غار را یکی از غارهای غیر آهکی ایران دانست و گفت: این غار در فاصله ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان قرار دارد و از چند غار تو در تو تشکیل شده است.
وی افزود: غار کلهرود در یک کوه با سراشیبی تند است و وجود سنگ گلکلمی باعث زیبایی بسیار زیاد این غار شده است. سنگ گلکلمی از چکه قطرات آب از سقف غار بر روی زمین تشکیل میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه ورودی این غار ۲۰ متر است، گفت: طول این غار به ۱۲۰۰ متر میرسد و دارای عمق ۵۰ متر است که در گذشته در تالار انتهایی این غار آب وجود داشته و امروزه اثری از آب نیست.
اللهیاری با اشاره به اینکه در غار کلهرود اشیاء و استخوانهای قدیمی یافت شده است، اضافه کرد: احتمال زندگی انسانهای نخستین در این غاروجود دارد.
وی ادامه داد: به احتمال بسیار زیاد این غار در اثر جریان رودخانهای به وجود آمده که به مرور زمان از سطح آن کاسته شده و به شکل رودخانه فصلی درآمده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان افزود: طول تالار اول غار کلهرود که تالار کوچک نام دارد، ۶۰ متر و بعد از آن به تالار بزرگی به اندازه ۱۵۰ متر میرسیم که در آن سنگهای گلکلمی بسیاری وجود دارد و زیبایی خاصی به آن بخشیده است.
اللهیاری گفت: اصفهان بهعنوان یک شهر بزرگ گردشگری شناخته شده است و ما میخواهیم گردشگری را در شهرستان و روستاهای کوچکتر استان گسترش دهیم، چرا که صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت مدرن برای روستاییان و شهریها به یک میزان بهرهوری دارد.
وی در مورد استفاده از پتانسیل روستاها برای بازدید گردشگران، خاطرنشان کرد: در حال حاضر روستاهای سه، هنجن و ابیانه را در دستور کار قرار دادهایم که هر کدام از این روستاها از طبیعت و اماکن تاریخی زیبایی برخوردار هستند و امیدواریم بتوانیم این روستاها را به عنوان مراکز گردشگری به دیگران معرفی کنیم.