کوته کومه


جنگل منطقه کوته کومه دود می‌شود!
» سرویس: استان ها - گيلان
کد خبر: ۹۳۰۹۱۶۰۹۷۰۸
یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۹
نبود گاز طبیعی و آب شرب از مشکلات عمده مردم منطقه کوته کومه است و مردم منطقه برای تأمین سوخت خود از هیزم‌های بریده شده درختان جنگلی استفاده می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، با شنیدن نام روستای کوته کومه، ناخودآگاه ذهن‌ها به سوی تنهاترین آبگرم طبیعی جنگلی کشور و آبشار ۱۰۵ متری «لاتون» که با توجه به سرریز عمودی آن بلندترین آبشار کشور محسوب می‌شود، می‌رود. اکثر کوهنوردان، طبیعت دوستان و توریست‌های بین المللی به خوبی روستای کوهستانی کوته کومه در جنوب غربی بندر آستارا را می‌شناسند و با ویژگی‌های منحصر به فرد طبیعی همچون آبشارهای متعدد و حوضچه‌های صخره‌ای و آثار تاریخی همچون قلعه، گورستان قدیمی و آسیاب قدیمی آسیه شوان آشنا هستند.

این افراد پس از عزیمت به این روستا جذب زیبایی‌های خدادادی آن می‌شوند و به فکرشان خطور نمی‌کند، در پس پرده این همه زیبایی، مشکلاتی وجود دارد که اهالی منطقه سالیان متوالی است با آن مدارا می‌کنند. نبود برخی امکانات اولیه علاوه بر سخت کردن زندگی برای ساکنان این منطقه، سبب مهاجرت تعداد کثیری از روستانشینان به مناطق پایین دست و جلگه‌ای از جمله شهرهای لوندویل و آستارا شده است.

نبود گاز و آب شرب، عمده مشکلاتی است که زندگی اهالی منطقه را تحت الشعاع قرار داده و مسافران و گردشگرانی را که توقف چندین روزه در مراکز اقامتی این روستا برای گذراندن ایام تعطیل دارند، از نبود آنتن تلفن همراه که مهمترین روش ارتباطی عصر کنونی است، درعذابند.

خبرنگار ایسنا برای بررسی مشکلات اهالی و آگاهی از دلایل بی‌توجهی به مطالبات مردم، به روستای مذکور رفته و پس از شنیدن نیازها، موضوع را از مسئولان محلی پیگیری کرده است.



کوته کومه از امکانات اولیه برای زندگی بی‌بهره است[ویرایش]


ایرج پروردگاری، رئیس شورای اسلامی روستای کوته کومه به عنوان یکی از منتخبان اهالی با بیان اینکه این روستا از بسیاری از امکانات اولیه بی‌بهره است، تصریح کرد: نبود گاز طبیعی، آب شرب و آنتن تلفن همراه سه مشکل عمده و اساسی مردم منطقه است که اهالی سالیان متوالی با آن دست به گریبانند.

وی افزود: این منطقه کوهستانی است و تقریبا از اواسط پاییز تا اواسط بهار، استفاده از بخاری و وسایل گرمایشی برای مقابله با سرما در آن از الزامات است. مردم منطقه برای تأمین سوخت خود از هیزم‌های بریده شده درختان جنگلی استفاده می‌کنند.

پروردگاری تصریح کرد: بریدن درختان جنگلی جریمه‌های سنگینی را از سوی منابع طبیعی به دنبال دارد. گران بودن هزینه گاز مایع و نفت سبب شده است تا روستائیان برای گرم کردن خانه‌های خود به این روش متوسل شوند.

وی تأکید کرد: با نزدیک شدن به ایام سرد زمستان، ذخایر سوخت کفایت نمی‌کند و روستائیان بسیاری از روزها را در سرما سپری می‌کنند.

تبدیل درختان به هیزم، طبیعت منطقه کوته کومه را تهدید می‌کند

یدالله هجرتی دهیار روستای کوته کومه با تأیید مطلب فوق، به خبرنگار ایسنا گفت: این روستا که در ۱۰ کیلومتری شهر لوندویل از توابع شهرستان مرزی بندر آستارا قرار دارد، ۱۶۵ خانوار و ۶۵۰ نفر جمعیت ثابت و بیش از ۲۰۰۰ نفر جمعیت شناور در روزهای پنج شنبه، جمعه و ایام تعطیل دارد.

وی با بیان اینکه چند سال است، خط لوله گاز طبیعی از شهر لوندویل تا یک کیلومتری روستا رسیده است، اضافه کرد: موضوع امتداد خط لوله گاز از سال ۱۳۸۲ تاکنون مطرح بوده و مکاتبات بسیاری با مسئولان شهرستان و استان صورت گرفته ولی هیچ نتیجه مثبت و تأثیرگذاری تاکنون نداشته است.
دهیار روستا هشدار داد: با توجه به آمار قابل توجه مسافران در این منطقه و سوزاندن درختان، روند تخریب جنگل، سرعت مضاعفی یافته و محیط زیست منطقه در خطر نابودی قرار گرفته است.

امسال مردم روستای کوته کومه آستارا از نعمت گار طبیعی بهره مند می شوند[ویرایش]

آستارا – خبرگزاری مهر: فرماندار آستارا گفت: مردم روستای زیبای کوته کومه این شهرستان امسال از نعمت گار طبیعی بهره مند می شوند.
سیروس شفقی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با هماهنگی های انجام گرفته با شرکت گاز استان از تیر ماه امسال عملیات گازرسانی به این روستا آغاز خواهد شد.
وی اظهارداشت: روستای زیبای کوته کومه از جاذبه های گردشکری مهم این شهرستان است و سالانه مسافران و گردشگران زیادی به این منطقه سفر می کنند.
فرماندار آستارا توسعه زیر ساخت های اساسی همچون گاز، تلفن، آب آشامیدنی و غیره را در رونق گردشگری منطقه بسیار موثر دانست و گفت: کوته کومه از روستاهای مهم توریستی و گردشگری است.
وی با اشاره به اینکه روستای کوته کومه جزو مناطق تفریحی و توریستی مهم آستارا است، افزود: در صورت گازرسانی و توسعه خدمات زیربنایی در این روستا می توان شاهد ورود گردشگران بیشتر به این منطقه بود.
شفقی اظهارداشت: برای تامین آب بهداشتی و سالم ساکنان این روستا هشت کیلومتر لوله گذاری با اعتباری افزون بر ۴۰۰ میلیون تومان نیاز است.
وی در ادامه بر ضرورت احداث یک دهنه پل بر روی رودخانه روستای کوته کومه تاکید کرد و افزود: از ظرفیت های گردشگری منطقه باید با توسعه زیر ساخت ها به نحو شایسته بهره برد.
به گزارش خبرنگار مهر، روستای کوته کومه یکی از روستاهای توریستی و گردشگری است، این روستا در فاصله ۱۰ کیلومتری غرب شهر لوندیل قرار دارد، رودخانه لوندویل از میان آبادی عبور می کند.مردم روستا اغلب تا به زبان تالشی سخن می گویند به زبان های ترکی و فارسی آشنایی کاملی دارند.
کوته کومه یکی از روستاهای توریستی و گردشگری است، چشمه آب گرم ایستی سو ( آب گرم کوته کومه ) در این روستا و آبشار لاتون در شش کیلومتری آن از زیباترین و دیدنی ترین مناطق بکر ایران است.



جعبه‌ابزار