گذار به الگوی کشت آبی


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
گذار به الگوی کشت آبی از مولفه‌های اقتصاد مقاومتی است‌
خبرگزاری تسنیم: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: گذار به الگوی کشت آبی از مولفه‌های اصلی اقتصاد مقاومتی است.
نسخه قابل چاپ
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، داود دانش‌جعفری عصر امروز در همایش بین‌المللی توسعه روستایی، اظهار داشت: از دیرباز روستا و روستانشینان نقش بارزی در اقتصاد ایفا کرده‌اند، چراکه اساساً مقوله روستا با مقوله کشاورزی که یکی از ارکان اصلی اقتصاد است با یکدیگر گره خورده‌اند.
وی تاکید کرد: تولیدات کشاورزی در ایران ارتباط تنگاتنگی با روستا دارد و روستاها قطب‌ اصلی تولید کشور هستند که در ۶۵ هزار نقطه کشور پراکنده شده‌اند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: یکی از مقولاتی که همواره دنبال شده است، افزایش تولید در بخش کشاورزی بوده اما این مسئله باید مبنای علمی داشته باشد و نمی‌توان صرفا با اتکای بر تولیدات دیم و ریسک پذیر این فعالیت را انجام دهیم.
دانش‌جعفری با اشاره به اینکه در ۵ سال گذشته دائما سیاست افزایش تولیدات کشاورزی در دستور کار بوده است گفت: گذار از کشت دیم به کشت آبی یکی از مسائلی است که باید در دستور کار قرار بگیرد و در مولفه‌های اقتصاد مقاومتی نیز این مسئله مورد تاکید قرار گرفته است.
وزیر سابق اقتصاد و دارایی خاطرنشان کرد: علاوه بر این مسئله مهاجرت نیز باید جدی گرفته شود زیرا اقتصاد روستا به کشاورزی گره خورده است و افزایش مهاجرت‌ها می‌تواند این مسئله را نیز تحت الشعاع خود قرار دهد.
دانش‌جعفری گفت: مثال این مسئله این است که جمعیت روستانشین که زمانی در مجموع ۷۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌داد امروز به ۳۰ درصد رسیده است.
وی بیان کرد: میزان واردات ذخیره نهاده‌های کشاورزی باید تا حد امکان کاهش پیدا کند و از این طریق است که می‌توان اقتصاد روستا و کشور را شکوفا کرد.
دانش‌جعفری در ادامه با اشاره به خطرات وابستگی به نفت در اقتصاد گفت: در حال حاضر بیش از ۶۵ درصد درآمد دولت از محل صادرات نفت تامین می‌شود و این یکی از مسائلی است که اقتصاد کشور را تهدید می‌کند.
دانش‌جعفری عنوان کرد: اتکای دولت به درآمدهای نفتی سبب بی ثباتی بخش‌های مختلف اقتصادی می‌شود و باید درآمد نفت را از هزینه‌های جاری دولت جدا کرد و اقتصاد مقاومتی نیز این مسئله را مورد تاکید قرار می‌دهد.



جعبه‌ابزار