گربدان


روستاي گربدان/ قشم / هرمزگان
روستای گربدان یکی از روستاهای دهستان رمکان از توابع بخش مرکزی شهرستان قشم بوده که در ۴۰ کیلو متری شهر قشم واقع شده است. این روستا از جهت شمال شرقی به روستای کردوا، از جهت شمال غربی به رستای زینبی، از جهت غرب به روستای کاروان و کوشه و از جهت جنوب به هیج روستایی منتهی نشده است.


معرفی روستا[ویرایش]

روستای گربدان یکی از روستاهای دهستان رمکان از توابع بخش مرکزی شهرستان قشم بوده که در ۴۰ کیلو متری شهر قشم واقع شده است. این روستا از جهت شمال شرقی به روستای کردوا ، از جهت شمال غربی به رستای زینبی ، از جهت غرب به روستای کاروان و کوشه و از جهت جنوب به هیج روستایی منتهی نشده واز این جهت از طریق جاده آسفالت به جاده اصلی (سیدم) که از وسظ جزیره می گذرد متصل می شود.

آثار تاریخی[ویرایش]

الف) کهنی ختیف:
غاری است با طول ۱۲۵ متر و دهانه ای با قطر ۳ متر که از یک طرف کوه شروع و به طرف دیگر خاتمه پیدا می کند و در اول محله سر کوه قرار دارد در صورتی که آشغال و خاک هایی که در آن جمع شده بیرون آورده شود افراد به راحتی می توانند از آن عبور نمایند.
این غارمشخص نیست که بصورت طبیعی و یا توسط بعضی از افراد به هدف امر خاصی درست شده است و از این غار در حال حاضر به عنوان مسیر آب باران برای نخلستان های بعضی از شهروندان استفاده می شود و این که چرا به این اسم نامیده شده اطلاعات کافی پیدا نشده است.
ب) چهل دختران:
که همان چهل دختران است، تپه ای است در شمال شرقی محله سراوان واقع در قبرستان که بر روی آن چندین قبر مشاهده می شود و مشهور است که در زیر تپه چهل دختر مدفونند و گفته می شودکه علت دفنشان این بوده این دختران پاک در مسیری که برای تعلیم قرآن می رفتند از طرف بعضی افراد بی دین مورد هجوم قرار می گیرند و در همان حال قبل از این که مورد تجاوز قرار بگیرند همگی از پروردگارشان می خواهند که آن ها را از دست دشمنانشان نجات بدهد...
این گونه منقولات نه تنها در این جا بلکه در جاهای دیگر هم وجود دارد که تصدیق آن مشکل و نمی توان مهرتائید بر آن نهاد.
ج) سنگ نوشته های قبر:
درمیان انبوهی ازقبرهای گذشتگان به قسمتی ازقبرستان می رسیم وبه بعضی قبرها بر می خوریم که کنار هم قرارگرفته وبرروی آنها سنگهایی بااندازه متفاوت که تقریباً بعضی ازآنها با طول ۱.۵ وباارتفاع نزدیک به یک وباعرض تقریباًنیم متر بگونه ای که درچهارطرف وبالای آن نوشته های دقیق و منظم، زیبا، خوانا کهدربرگیرنده ی آیات قرآن شامل، آیه الکرسیازسوره ی مبارکه ی بقره ونام مرحوم باتاریخ وفات بصورت سال قمری همراه باتزئین حکاکی شده است وبرروی تکیه مسطح روی قبرگذاشته شده است که به مرور زمان این سنگ ها به علت قرار گرفتن در معرض سرما، گرما، باد، باران، رطوبت و سوانح طبیعی در حال از بین رفتن و نابودی قرار دارند. آن چه که برداشت می شود عمر این سنگ نوشته ها به ۴۰۰الی ۴۵۰ سال قبل خواهد رسید که نیاز به تحقیق بیشتر دارد.
د) سنگ آسیاب بزرگ:
درقدیم مردم آردشان راازدسترنج خودشان تهیه می کردند بعضی ها بوسیله آسیاب سنگی کوچک که در منزل داشتند گندم هایشان را به آرد تبدیل می کردند و بعضی که فاقد این وسیله در خانه بودند از آسیاب بزرگ استفاده می کردند که در حال حاضر آن سنگ آسیاب بزرگ در وسط روستا افتاده است.

منبع[ویرایش]

وبلاگ روستای گربدان



جعبه‌ابزار