گروه جهادی تبلیغی فدائیان عدالت


فعّالیتهای بیست و چهارمین اردوی جهادی تبلیغی فدائیان عدالت
گروه جهادی تبلیغی فدائیان عدالت با حضور فعال بیش از ۲۵ نفر از برادران و خواهران جهادی ، بیست و چهارمین اردوی جهادی تبلیغی خود را به مورخه ۱۳ شهریور تا ۲۳ شهریور در روستای ترشاب از توابع بخش جبل بارز جنوبی شهرستان عنبرآباد استان کرمان برگزار نمود که فعّالیتهای انجام شده به قرار ذیل می باشد .


فعّالیت عمرانی[ویرایش]

الف » ساخت مهدیۀ چند منظوره :
از آنجا که از بین دهها روستای عشایری ثابت ، پرجمعیت ترین دانش آموزان عشایری را روستای کپرنشین ترشاب به خود اختصاص داده بود (به طوری که ۵۵ دانش آموز دختر و پسر مقطع ابتدائی را به خود اختصاص داده و تنها مدرسۀ عشایری است که دو معلم دارد ) و از آنجا که روستای ترشاب یکی از محرومترین و مرکزی ترین روستاهای دهستان نرگسان می باشد این روستا را جهت ساخت مهدیۀ چند منظوره در نظر گرفتیم و به فضل الهی در طول ۱۱ روز با بودجه ای بالغ بر ۱۵ میلیون تومان مهدیه ای با مساحت ۱۰۰ متر مربع و ارتفاع ۷۰/۲ ساختیم موقعیت این مهدیه از لحاظ استراتژیک و ژئوپلوتیک بسیار حکیمانه انتخاب شده است چرا که با توجه به موقعیت ویژه آن در دل محرومترین روستاها ؛ این مهدیه به عنوان خط مقدم گروه ما شمرده شده و پایگاهی می باشد برای استقرار نیروهای جهادی و تبلیغی جهت اعزام و خدمات رسانی به روستاهای اطراف (مثل کلجک ، نرگسان سفلی ، نرگسان علیا ، شیرکوشی ، چشمه بنه ، دل مهدی ، حاجی آباد بنگلو ، آسیاباد و ... ) در ایام جهادی و تبلیغی ؛ از آنجا که این مهدیه چند منظوره می باشد از آن مهدیه برای موارد ذیل استفاده می شود :
۱ - مدرسه مقطع ابتدائی پسر و دختر :
قبل از ساخت این مهدیه ، مدرسه ابتدائی ۵۵ دانش آموز دختر و پسر کانکسی بسیار کوچک بود مدرسه ای با دو معلم ، مدرسه ای که هم باید جای تعلیم و تعلّم بود هم جای استراحت معلم ها ؛ چرا که به دلیل صعب العبور بودن منطقه تردد روزانه امکان پذیر نمی باشد . اما به فضل الهی امروزه کانکس به عنوان منزل دو خانم معلم استفاده می شود و مدرسه بچه ها در مهدیه می باشد .
۲- کانون مذهبی :
قبلا به دلیل نبود مکانی جهت تبلیغات مذهبی ، هیچ روحانی و مبلغی نمی توانست به روستا بیاید چرا که همه خانه ها کپری بود اما با احداث این مهدیه امکان تبلیغ توسط مبلغ و مبلغه در ایام تبلیغی فراهم شده است .
۳- خانه عالم :
با توجه به بافت ویژه روستا و نبود منزل جهت استقرار روحانی ، امکان دعوت از روحانیون فراهم نبود اما با توجه به احداث این مهدیه از آن به عنوان خانه موقت عالم هم استفاده می شود .
۴- پایگاه استقرار مبلغین روستاهای اطراف :
با توجه به کپرنشین بودن روستاهای اطراف و نداشتن سرویسهای بهداشتی(حمام و دستشوئی) این مهدیه به عنوان یک پایگاه مرکزی جهت اعزام مبلغین مورد استفاده قرار خواهد گرفت بدین نحو که مبلغین روزانه به روستاهای اطراف اعزام شده و هر شب بعد از نماز و سخنرانی جهت صرف غذا و استراحت و استحمام به مهدیۀ روستای ترشاب برگردانده می شوند .
۵- مقر استقرار گروههای جهادی :
از آنجا که این مهدیه در روستائی واقع شده که مرکزیت دارد ما از این مهدیه جهت استقرار و ساپورت گروههای جهادی از آن استفاده خواهیم نمود بدین صورت که جهادگران هر روز صبح به روستاهای اطراف اعزام شده و غروب جهت صرف غذا و استراحت و استحمام به مهدیۀ روستای ترشاب برگردانده می شوند .چراکه باتوجه به زندگی کپری و نبود امکانات بهداشتی و ... امکان استقرار نیروهای جهادی در روستاهای اطراف بسیار مشکل می باشد .
۶- کانون فرهنگی :
ان شاء الله در آتیۀ نزدیک این مهدیه را مجهز به کتابخانۀ کودکان و نوجوانان ، کتابخانه جهت استفاده مبلغین و بانک نرم افزار و رایانه خواهیم نمود تا تبدیل به یک قطب فرهنگی قوی و مجهز شود .
۷- برگزاری مراسم عقد و مراسم ختم در مهدیه :
بهترین مکان برای برگزاری مراسم عقد و پذیرائی از میهمانان در خانه امام زمان ( مهدیه ) می باشد و از طرفی همچنین بهترین مکان برای برگزاری مراسم ختم نیز در این مکان می باشد .
۸- برگزاری جلسات عمومی و دیدار مسئولین با مردم :
با احداث این مهدیه برگزاری جلساتی با حضور مسئولین میسر خواهد بود و این خود در رشد و شکوفائی و پیشرفت روستا و منطقه تاثیر دوچندان خواهد داشت .
۹- سالن نمایش فیلم :
با مجهز نمودن مهدیه به یک ویدیو پرژکتور ، از مهدیه می توان به عنوان سالن نمایش فیلم استفاده نمود
۱۰- سالن برگزاری نمایشگاههای فرهنگی :
فضای مهدیه فضای مناسبی است برای نمایش دادن نمایشگاههای مذهبی ، نقاشی های بچه ها ، روزنامه دیواری های آنان ، عکس های دانش آموزام ممتاز و ...
۱۱- سالن ورزش :
یکی دیگر از موارد استفاده از مهدیه ، سالن ورزشی می باشد که با تهیه دشکهای ورزشی (تاتمی ) و مجهز نمودن سالن به وسایل ورزشی ، ان شاء الله قدم بزرگی در جذب جوانان آنجا به فعّالیتهای مذهبی خواهیم برداشت .
۱۲- خانۀ بهداشت :
از این مهدیه به عنوان خانه بهداشت موقت می توان استفاده نمود و با مجهز نمودن آن به کمکهای اولیه و امکانات بهداشتی می توان ابتدائیات بهداشتی مردم را مثل مار گزیدگی ، عقرب گزیدگی ، تنظیم خانواده ، پیشگیرهای درمانی و ... انجام داد که ما درصدد مجهز نمودن آن می باشیم .
۱۳- آتش نشانی :
با توجه به کپری بودن خانه ها و مطبخ ها ، آغل دامها و ... و مشاهده آتش سوزی آنها به کرات مجهز بودن روستا به کپسول آتش نشانی می تواند جلوی بسیاری از خسارتهای ناشی از آتش سوزی را بگیرد که با توجه به استقرار مهدیه در مرکزی ترین نقطۀ روستا ، بهترین مقر برای تجهیز به کپسول آتش نشانی همین مهدیه می باشد .
ب » ساخت دستشوئی :
از آنجا که زن و مرد و بزرگ و کوچک جهت دستشوئی به بیابان می رفتند لذا ساخت دستشوئی از اوجب واجبات به شمار می رفت که با ساخت سه دستشوئی برای مهدیه و حفر حدود ۱۰ چاه توالت با دستگاه پیکور تا حدی از این مشکل کاسته شد .
ج » ساخت حمام :
از آنجا که در این روستا حمام ها کپری بوده و قابل استفاده جهادگران نبود ساخت فوری یک حمام را در دستور کار قرار دادیم یک حمام عمومی برای مهدیه که هم برای مبلغین و جهادگران قابل استفاده خواهد بود و هم برای عموم مردم ؛

فعّالیت فرهنگی[ویرایش]

فصل اول ) فعّالیت فرهنگی درون گروهی :
برگزاری جلسات ادعیه (دعای عهد و روضه خوانی در هرروز صبح) ، برگزاری حلقه های معرفت و جلسه پرسش و پاسخ ، خاطره گویی از خاطرات شهداء و جبهه و جنگ توسط دو نفر از پیشکسوتان جهادی ، ذکر دعای سفره و.... همراهی روحانی با گروه ، برگزاری جلسات مشورتی برای بهتر برگزار شدن اردو ، برگزاری جُنگ شادی ( جشن پتو ، شعر خوانی و .... )
فصل دوّم ) فعّالیت فرهنگی برون گروهی :
۱ - اقامه سه وعدۀ نماز جماعت ، سخنرانی ، برگزاری مراسم شهادت امام جعفر صادق ( علیه السلام ) ، کلاسداری برای کودکان و نوجوانان دختر و پسر ، اهدای جوایز ( چادر نماز ، البسه ، لوازم التحریر ، کتاب ، عکس امام و رهبری و.... ) ، نمایش فیلم به کودکان و نوجوانان ، آموزش قرائت نماز ، برگزاری مسابقه نقاشی
۲- پخش مداحی و نواهای جبهه و جنگ هنگام فعالیت های عمرانی و ایجاد فضای جبهه و جنگ
۳ - برگزاری فعّالیتهای ویژه فرهنگی توسط سه خواهر طلبه
۴- مبارزه با خرافات :
در روستای ترشاب قدمگاهی داشتند به نام قدمگاه امام رضا( علیه السلام ) که با دایره ای از سنگ ساخته شده بود و آداب خاصی برای زیارت آن داشتند باید کفشها را در می آوردی و با پای برهنه وارد می شدی و سه دور به دور سنگهای داخلی که مقدس تر بود می گشتی و بعد خم می شدی و بر سنگها بوسه می زدی و احترام می کردی و کمی هم از خاکش برای تیمن و تبرک برمی داشتی بالاخص برای شفای مریضها ، بعد خاکها را جارو می زدی و با احترام خارج می شدی دیگر نه نیازی به نماز است نه روزه نه چیز دیگه ، ( البته این را هم بگم که در هر روستایی حداقل یکی از این قدمگاهها دارند . )
با توجه به خرافات فوق الذکر ، ما مردم را توجیه نمودیم و قدمگاه امام رضا( علیه السلام ) آنان را به مهدیه منتقل نمودیم و اسم مهدیه را هم گذاشتیم مهدیه امام رضا( علیه السلام ) و مردم هم وقتی این اسم را دیدند پذیرفتند و توجیه شدند .

فعّالیت بهداشتی[ویرایش]

۱ - صحبت و سخنرانی در خصوص بهداشت و نظافت و استحمام و... توسط برادران و خواهران
۲- آموزش مباحث بهداشتی ، مباحث تنظیم خانواده و ...
۳- راه اندازی آرایشگاه صلواتی برای بچه های روستا و شستن سر آنها
۴- ساخت ۳ دستشوئی و یک حمام

فعّالیت درمانی[ویرایش]

۱ - اعزام نمودن یک نوزاد ۸ ماهه به خانه بهداشت روستای بنگلو برای واکسن زدن و چکاب او
۲- هماهنگی جهت اعزام چند بیمار به بیمارستان امام خمینی جیرفت برای درمان

فعّالیت معیشتی[ویرایش]

اهدای دو کولر آبی به دو خانواده یتیم و بی سرپرست در دو روستای حاجی آباد بنگلو و آسیاباد

فعّالیت رسانه ای[ویرایش]

۱ -مستند سازی توسط راویان روایت فتح
۲- مصاحبه با سایت بازخوانی از مشکات اندیشه جیرفت و انعکاس خبری در سایت بازخوانی

فعّالیت مطالبه گری[ویرایش]

دعوت از مسئولین بخش و شهر جهت بازدید و افتتاح مهدیه و تشریف فرمائی امام جمعه محترم شهر مردهک ، بخشدار محترم مردهک ، نمایندگان محترم فرمانداری ، فرماندهی محترم نیروی انتظامی شهرستان عنبرآباد و .... و همچنین تشریف فرمائی نمایندگان محترم مرکز مطالعات راهبردی و هدایت حرکتهای جهادی جناب آقای ترابی و سعیدی

پیوندها[ویرایش]

گروه جهادی تبلیغی فدائیان عدالت    


رده‌های این صفحه : گروه های جهادی




جعبه‌ابزار