گنجان


روستاي گنجان/ رابر / کرمان
روستای زیبا و گردشگری گنجان در ۱۸۰ کیلومتری جنوب استان کرمان و ۹ کیلومتری شهرستان رابر قرار دارد. گنجان از سمت شمال به کوه شاه و لاله زار، از شمال غربی به سیه بنوئیه، از غرب به ننیز، از جنوب به گلینوئیه، از جنوب شرقی به جواران و باب گلوئیه، از سمت شرق به راین و از شمال شرقی به شیرینک و چهارتاق منتهی می شود.


معرفی روستا[ویرایش]

از شهرستان کرمان به سمت جنوب حدود ۱۷۰ کیلومتر که طی نمایید به شهرستان رابر می رسید. از اینجا به بعد از هر کسی سوال کنید جاده گنجان را نشانتان می دهد. جاده های زیبا پوشیده از درختان گردو و طبیعت زیبا چیزی است که از اینجا به بعد دیده می شود.
بعد از گذشتن از روستاهای ننیز و سیه بنوئیه و عبور از جاده ای پر پیچ و خم از بین باغ ها و درختان گردو، روستای پلکانی و زیبای گنجان چهره نمایی می کند. این روستا در بین کوه هایی که بیشتر سال پوشیده از برف هستند محصور شده است. گنجان دارای آب و هوای سرد و معتدل است که به خاطر هوای دلپذیرش در فصل بهار پذیرای جمع کثیری از هم وطنانمان می باشد. این روستا نماد ایثار و مقاومت و جانبازی است و ۷۰ شهید و بیش از ۲۰۰ نفر جانباز و آزاده را تقدیم پایداری ایران زمین نموده است.
تاریخ گنجان
برابر اظهار بزرگان محل حدودا ۲۰۰سال قبل طایفه های حسینخانی و میرافضل که در ننیز زندگی می کردند جهت سرکشی از املاک خود به گنجان مهاجرت نموده و سکنی گزیده اند. سند محکمی برای قدمت بیشتر وجود ندارد اما کشف ظرف های سفالی در روستا نشان از سکونت چند صد ساله را دارد. طبق اخرین سرشماری ۱۳۸۵جمعیت روستا ۱۴۳۵نفر و ۳۵۰ خانوار می باشد. از طوایف ساکن در گنجان ده نشین ها (حسینخانی – افضلی – میرگنجانی - شمس الدینی و ...) و ایل لری (شمس الدینی – زمزم – زبردست و ...) را می توان نام برد.
برابر روایت پیشینیان کل کشتمان گنجان متعلق به مرحوم میربهرام بوده که یک دانگ از کل ملک گنجان را وقف سیدالشهدا نموده است که هم اکنون متصدی آن فرزندان مرحوم حاج اکبر میرگنجانی می باشند.
==رسوم و معاش=
دین مردم این روستا اسلام و مذهب آن ها شیعه است. گویش فارسی تا حدودی محلی دارند. شغل اصلی مردم کشاورزی، دامداری و زنبورداری است. مهمترین محصولات کشاورزی این روستا گردو، آلبالو، گیلاس، قیسی، پیاز، گل محمدی، سیب زمینی و همه محصولات مناطق سردسیر و معتدل است. از مهمترین محصولات دامی نیز می توان کشک محلی، پنیر، روغن گوسفندی، کره محلی (مسکه)، اسپار و دوغ گوسفندی و از همه مهمتر عسل طبیعی و نمونه را نام برد.
گنجان دارای ۴ رودخانه، ۱۰جوی آب کشاورزی و بیش از ۲۰ چشمه آب می باشد. رودخانه های فصلی این روستا رودخانه کله رودگنجان، رودخانه کندر، رودخانه صباباد(صحوا) و رودخانه کندغان هستند. جوی تاریخی گنجان نیز قدمتی بیش از ۲۵۰ سال دارد.

نظر مقام معظم رهبری درباره روستا[ویرایش]

ستاد یادواره سرداران و ۷۰ شهید روستای نمونه گنجان و شهرستان رابر استان کرمان بر روی تابلویی نظر مقام معظم رهبری را چنین نگاشته اند: استان کرمان با داشتن روستاهایی مثل روستای گنجان، یک استان ممتاز است.
گروه جهاد و مقاومت مشرق - ستاد یادواره سرداران و ۷۰ شهید روستای نمونه گنجان و شهرستان رابر استان کرمان بر روی تابلویی نظر مقام معظم رهبری را چنین نگاشته اند: استان کرمان با داشتن روستاهایی مثل روستای گنجان، یک استان ممتاز است.



جعبه‌ابزار