گورزانگ




تاریخچه بازار ماهی فروشی در روستای گورزانگ[ویرایش]

بازار ماهی فروشان در روستای گورزانگ از چه زمانی احداث گردید و قبلا نحوه فروش ماهی در روستا به چه صورت بوده است .
اهالی زحمتکش و پرتلاش روستای گورزانگ در حدود ۳۰الی ۳۵ سال پیش کار ماهی فروشی را شروع کردند ، اما به صورت امروزی نبود بلکه به صورت پراکنده و تعداد قلیلی از اهالی مشغول این کار بودند و فقط در یک الی دو محله روستا این کار صورت می گرفت . به این صورت که افرادی که مشغول ماهی فروشی بودند در کنار درب منزل خود حوضچه هایی احداث کرده بودند که به این حوضچه ها پاچال می گویند می توان گفت به نحوی محل نگهداری ماهی است که ماهی را درون این پاچال می ریزند و یخ پودر شده نیز به ان اضافه می کنند تا ماهی در برابر گرما از فاسد شدن در امان بماند .
بعد از اینکه ماهی از دریا صید می شد ماهی با ماشین به روستا حمل می شد و پس از نگداری موتور سواران که به انها کمات (kamat ) می گویند ماهی را درون کتل (katel ) می ریختند و یک ترازو نیز روی موتور خود می بستند و به روستاها ی دور و نزدیک شهرستان میناب و رودان جهت کسب روزی حلال صبح زود از خانه بیرون می زدند و تا موقع فروش ماهی ها به منزل بر نمی گشتند .
همان گونه که اشاره شد در حدود ۳۰ سال پیش به دلیل اینکه ماشین در روستا کم بود تعداد کمی از مردم به این شغل روی اورده بودند همچنین خطرات زیادی که این شغل را تهدید می کرد مردم از این کار ممانعت می کردند . مسیر طولانی راه وجاده ناهموار شهرستان جاسک یکی از دلایلی بود که اهالی به دنبال این کسبه نمی رفتند که سالانه حداقل یک نفر از همشهریان و روستاییان عزیز در این مسیر خطرناک جان خود را از دست می دادند و تقریبا در حدود ۱۰ نفر از اهالی در این مسیر جان خود را از دست داده اند .
اما با توجه به رشد جمعیت و زیاد شدن منازل مسکونی و بزرگ شدن محله ها باعث شد ، همچنین از لحاظ بهداشتی و مشکلاتی که رخ می داد اهالی را به این فکر انداخت تا در بیرون از آبادی به فکر یک بازارچه بیفتند و در سال ۱۳۶۹ بود که تصمیم گرفتند که یک کار گروهی انجام دهند و فردی بنام حاج حسن ذاکری که یکی از افراد ی است که از لحاظ مالی وضعیت بهتری نسبت به اهالی داشت و زمینهای زیادی هم داشت زمینهای خود را به صورت غرفه های متعدد در اورد و به صورت اجاره در اختیار فروشندگان و ماهی فروشان قرار داد .
از خصوصیات این بازارچه این بود که کسب و پیشه در ابتدای روستا و با فاصله زیاد از آبادی انجام می شد و همچنین از لحاظ بهداشتی نیز در وضعیت بهتری قرار داشت . از دیگر خصوصیات این بود که تعداد زیادی از جوانان جذب این کار شدند و توانستد به صورت چند نفر شراکتی با همدیگر به غرفه یا پاچال ماهی فروشی اجاره نمایند و مشغول کار شوند . هم اکنون بازار ماهی فروشان روستای گورزانگ به عنوان یک بازار بزرگ توزیع ماهی در سطح استان مطرح است . و از این روستا به اقصا نقاط مختلف کشور ماهی توزیع می گردد که می توان به کرمان ، شیراز ، تهران ، یزد ، تبریز و ... اشاره نمود . این چنین است که نام روستای گورزانگ در سطح کشور مخصوصا در بین فروشندگان ماهی ، نامی آشنا و شناخته شده است .
گورزانگ    



جعبه‌ابزار