گیل زور


آبیک استان قزوین
فارس گزارش می‌دهد
آب چاه جدید کام مردم گیل‌زور را تلخ کرد
با توجه به اینکه آب چاه جدید روستای گیل‌زور شهرستان آبیک تلخ و شور از آب درآمده است، حفر چاه جدید برای رفع کم‌آبی این روستا برای دومین بار در دستور کار مسئولان قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری فارس از آبیک، نگرش انسان به آب، به فراوانی آن بستگی دارد اگر فراوان باشد از نظر برخی موهبتی الهی تصور می‌شود که در هر زمان و به هر مقصودی آزادانه می‌توان از آن بهره‌مند شد، اگر کمیاب باشد به عنوان کالایی بس ارزشمند مورد توجه عموم قرار می‌گیرد.
زمانی بود که مشکلات دسترسی به آب از نگاه تکنولوژی دیده می‌شد و تصور می‌رفت که با کمک تکنولوژی‌های جدید می‌توان به ذخایر آبی بیشتری دست یافت.
ایجاد سدهای جدید، کارخانه‌های آب شیرین‌کن و باروری ابرها البته گام‌های مؤثری بود که برداشته شد، اما اینک ثابت شده که بحران آب بسیار بزرگ‌تر از این است که پیش از این گمان می‌رفت.
به طور کلی خشک‌سالی از دو جزء تشکیل شده است جزء آب و هوایی؛ که منجر به کاهش بارش و آب قابل دسترس می‌شود و جزء تقاضا که برای مصارف آب معمولاً دولت‌ها در برخورد با پدیده خشک‌سالی عمده فعالیت خود را در جزء دوم یعنی کاهش تقاضا برای مصرف آب متمرکز می‌کنند.
بروز کم‌آبی و بحران آب در استان قزوین یکی از مقوله‌ها و دغدغه‌های مهم مردم و مسئولان این استان است، در شهرستان آبیک نیز یکی از روستاهایی که با بحران کمبود آب مواجه است، روستای گیل‌زِوَر است.
روستای گیل‌زِوَر از روستاهای توابع بخش بشاریات شهرستان آبیک است که مردم این روستا از فصل بهار امسال با کمبود آب مواجه شدند که دلیل آن، کاهش سطح چاه آب موجود در این روستا بود.
با توجه به کمبود آب در روستا گیل‌زِوَر، آب این روستا جیره‌بندی شد تا مردم بتوانند در ساعات معین از نعمت آب بهره‌مند شوند گرچه تحمل این موضوع برای اهالی روستا سخت بود ولی در سال گذشته در شهر آبیک نیز این مشکل وجود داشت و مردم با صبر و تحمل این سختی را پشت سر گذاشتند و با حفر چاه جدید، مشکل کمبود آب شرب در این شهر رفع شد.
با توجه به بحرانی شدن کمبود آب در روستای گیل‌زِوَر، مسئولان شرکت آبفای روستایی استان قزوین و شهرستان آبیک برای رفع مشکل یاد شده آستین همت را بالا زدند و مقدمات حفر چاه جدید را فراهم کردند.
چاه جدید حفر شد و آبی از ته این چاه جوشید به دلایل مختلف، تلخ و بدمزه و شور از آب درآمد و در واقع به درد مصرف آب شرب نخورد.
البته چاه جدید ۱۸۰ متر ارتفاع داشت و برای ۱۵ سال آینده پیش‌بینی شده بود که متأسفانه آب این چاه تلخ، بدمزه و شور از آب درآمد که به گفته اهالی به دلیل شور و نامطلوب بودن این آب را حتی نمی‌توان برای مصارف کشاورزی هم استفاده کرد.
شاید از دلایل شوری و تلخی آب چاه حفر شده بتوان به مشکل لایه‌های زمین، برداشت غیرمجاز آب از چاه‌های مختلف و کاهش سطح آب اشاره کرد.
فرماندار آبیک در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در آبیک گفت: برای رفع کم‌آبی روستای گیل‌زِوَر، حفر یک حلقه چاه جدید در دستور مسئولان آب و فاضلاب استان قزوین و شهرستان آبیک قرار گرفت.
عبدالحسین داداشی افزود: با توجه به انتقال خط لوله چاه جدید، آبی که از چاه درآمد تلخ و بدمزه بود؛ این در حالی بود که پیش‌بینی می‌شد آب این نقطه شیرین باشد ولی متأسفانه آب تلخ و بدمزه از آب درآمد.
این مسئول ادامه داد: روستای گیل‌زِوَر بخش بشاریات تنها منطقه در شهرستان آبیک است که با بحران آب شرب مواجه است.
فرماندار آبیک بیان کرد: برای رفع مشکل کم‌آبی و با توجه به تلخ بودن آب چاه جدید، حفر چاه جدید در دستور کار مسئولان آبفای روستایی قرار گرفته است.
داداشی اضافه کرد: مکاتبات لازم با مسئولان استان قزوین برای رفع مشکل آب روستای گیل‌زِوَر صورت گرفته و هر هفته این موضوع پیگیری می‌شود.
مدیر آبفای روستایی شهرستان آبیک نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در آبیک تلخ بودن آب چاه جدید روستای گیل‌زِوَر را تأیید کرد و گفت: به دلایل متعدد، آب چاه جدید این روستا تلخ و شور است و برای مصرف شرب قابل مصرف نیست.
حسین رجب‌پور با بیان اینکه حفر چاه جدید در دستور کار قرار گرفته است، افزود: برای حفر چاه جدید، بررسی مجدد از اراضی روستای گیل‌زِوَر در حال انجام است و این امر توسط یک کارشناس از استان تهران در حال بررسی است تا نسبت به لایه‌های زمین، کارشناسی لازم صورت گرفته و نسبت به حفر چاه اقدام شود.
وی ادامه داد: کارشناسی برای حفر چاه جدید در مکان مناسب بین یک هفته تا ۱۰ روز به طول می‌انجامد و پس از اتمام کارشناسی، دو هفته بعد پیمانکار با دستگاه مکانیکی حفاری، مستقر شده و برای حفاری چاه جدید دست به کار می‌شود.
مدیر آبفای روستایی شهرستان آبیک بیان کرد: با استقرار پیمانکار و آغاز عملیات حفاری، به مدت سه هفته چاه جدید آماده است ولی برای خرید منصوبات چاه، تجهیز چاه، کلرزنی، احداث اتاقک فرمان و خرید برق چاه همچنان منتظر اعتبارات خواهیم بود تا تحقق یابد.
رجب‌پور اضافه کرد: در حال حاضر پروژه چاه آب روستای گیل‌زِوَر با توجه به تخصیص اعتبارات، ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ولی مسئولان آبفای روستایی استان قزوین جلوتر از اعتبارات نسبت به پیشرفت این پروژه اقدام کرده‌اند.
این مسئول بیان کرد: با توجه به قول مساعد در زمینه پرداخت خودیاری از سوی مردم روستای گیل‌زِوَر برای روند پیشرفت پروژه چاه جدید و تجهیزات آن، تاکنون ریالی خودیاری پرداخت نشده است گرچه پرداخت این خودیاری اجباری نیست ولی اگر پرداخت شود با توجه به تأخیر در تخصیص اعتبارات، دست مسئولان برای تسریع در اجرای پروژه بازتر می‌شد.
مدیر آبفای روستایی شهرستان آبیک افزود: با توجه به خاموش شدن چاه‌های آب کشاورزی و بالا آمدن سطح آب چاه فعلی روستای گیل‌زِوَر، از اواسط مهر ماه جاری مشکل کم‌آبی در این روستا وجود ندارد.
رجب‌پور ادامه داد: لازم به ذکر است که مسئولان آبفای روستایی استان قزوین و شهرستان آبیک رفع مشکل کمبود آب روستای گیل‌زِوَر را رها نکرده‌اند و تا به سرانجام رساندن پروژه چاه آب و تجهیزات و منصوبات آن پیگیر این مهم هستند.
وی بر صرفه‌جویی بر مصرف آب از سوی مردم روستای گیل‌زِوَر تأکید و خاطرنشان کرد: از مردم این روستا درخواست می‌شود از آب شرب برای مصرف شرب و بهداشتی استفاده کنند و از مصرف این آب برای مصارف غیرشرب و بهداشتی پرهیز کنند.
با توجه به اینکه مشکل کمبود آب فقط خاص روستای گیل‌زِوَر نیست و در سطح کشور کمبود آب شرب به چشم می‌خورد، مطلوب است همه مردم در مصرف آب صرفه‌جویی کرده و از اسراف در این مایه حیات دوری کنند.
ما ساکنان کره خاکی باید با دست‌به‌دست هم دادن، همه راه‌های حفظ و ذخیره آب‌های قابل استفاده را طی کنیم؛ از کاهش مصرف گرفته تا افزایش راه‌های سودمند دسترسی به آب، بدون اینکه به اکولوژی کره زمین لطمه وارد سازیم.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=۱۳۹۳۰۹۱۰۰۰۰۲۴۰#sthash.Vf۴MEuWl.dpuf



جعبه‌ابزار