اکنلو




معرفی روستا[ویرایش]

روستای اکنلو در فاصله ۱۳۸ کیلومتری استان همدان و ۷۳کیلومتری کبودراهنگ و ۳۲ کیلومتری شیرین سو واقع شده که با ۵۳۶ خانوار سکنه دارای جمعیتی بالغ بر ۱۸۹۰ نفر یکی از روستاهای پر جمعیت بخش شیرین سو می باشد .

معیشت روستا[ویرایش]

شغل اکثر اهالی روستا کشاورزی،دامداری و باغداری و جنگل داری بوده که بعلت بهره بردن از نعمت ۳ قنات و چشمه ها روستای سرسبزی با درختانی برافراشته و تاکستانها و چمنزارهای فراوان بی نظیرترین روستا را از لحاظ فضای سبز و طبیعتی عالی در سطح شهرستان کبودراهنگ را فراهم نموده است .

جغرافیای روستا[ویرایش]

این روستا که در شمال غربی مرکز استان همدان واقع شده میزبان خیلی از متخصصان و پزشکان و محققانی از جمله- دکتر کریمی - دکترپور تقوا - دکتر شمس و ....بوده که از جهات زیادی مردم این منطقه و حتی غرب کشور به نوعی مدیون تلاشهای این عزیزان بوده است .

روستایی که نه فقط از لحاظ طبیعت بکر ، زیبا و سرسبز زبان زد بوده بلکه با داشتن اهالی فهیم و مهماندوست وفرهنگی و خونگرم همه ساله بخصوص در ایام نوروز و شهریورماه پذیرای هزاران گردشگر طبیعت دوست از استانهای همجوار از قبیل استان زنجان ،کردستان ،تهران و استانهای دیگر می باشد و قدمتی بیش از هزار ساله (نام قدیمی روستا خاور شهر بوده است ) دارد.


امکانات و تاسیسات زیربنایی و فرهنگی روستا[ویرایش]

۱- مرکز بهداشتی درمانی که از سال ۱۳۴۲ فعالیت خود را آغاز نموده و طی پنجاه سال اخیر خدمات بهداشتی و درمانی به حدود ۷۰۰۰ نفر از اهالی روستاهای همجوار ارائه داده است . این مرکز توسط روحانی (عالیقدر عما دالدین رضایی همدانی )روستا بنیان گذاری شده است.
۲-مرکز تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران در اکنلو که از سال ۱۳۲۱ در این روستا افتتاح و با تحقیق و پژوهش باعث ریشه کن شدن بیماریهای وبا و طاعون و پیشگیری از سایر بیماریها در منطقه اقدامات ارزنده ای انجام داده است .
۳-نمایندگی اداره پست تا قبل از انقلاب اسلامی فعالیت مستمر داشته که بعد از انقلاب ساختمان آن به جهاد سازندگی سپرده شد که جهاد سازندگی در این روستا توسط شهید معز غلامی
اداره می شد بعد از سال ۱۳۶۳ به حوزه مقاومت بسیج تبدیل شد که بدنبال آن پایگاه مقاومت تاسیس گردید .
۴-مرکز ICT (پست بانک ) روستایی و مخابرات و همچنین اینترنت پر سرعت adsl
۵-دو مسجد - یک مهدیه و یک حسینیه
۶-شرکت تعاونی تولید روستایی
۷-کتابخانه ۱۵۰۰۰ جلدی خصوصی ای حجت السلام و المسلمین عمادالدین رضایی همدانی
۸-داشتن آب شرب لوله کشی - تلفن ثابت - برق - امکان انتن دهی همراه اول و همچنین پروژه گاز رسانی اجرا شده است
۹-کار گزاری صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر مستقر در دفتر دهیاری روستا

فعالیت های جهاد سازندگی در روستا[ویرایش]

خانه بهداشت روستا که جهاد سازندگی آقای دکتر احمدی آن را بنا نهاده است هم اکنون بعد از سالها فعال است
ما روستاییان از کسانی که جهاد سازندگی را از شیرین سو جمع کردند اعلام نارضایتی می کنیم وبارها به نمایندگان مجلس این موضوع را گفته ایم

شهدای روستا[ویرایش]

یاد شهیدحسین معز غلامی جهادگری که در این منطقه دعای کمیل گروهی بین روستا ها راه انداخت را فراموش نمی کنیم



جعبه‌ابزار