نانوکودهای کلاته




نانو کلات پتاس ۲۸%[ویرایش]

نانو کلات پتاس
پتاسیم برخلاف ازت و فسفر ، نقش ساختمانی در گیاه ندارد ولی با توجه به نقشهای آنزیمی و کوانزیمی در گیاه، عنصر بسیار حساس و مهمی در گیاه به شمار می رود به طوریکه حداقل ۵۰ آنزیم گیاهی به طور کامل و یا مقدار زیادی از فعالیتشان به پتاسیم بستگی دارد.
پتاسیم با تنظیم فشار اسمزی سلولهای روزنه برگ، گیاه را در برابر خشکی مقاوم می سازد.
پتاسیم سبب انتقال قندها در آوند آبکش شده و با انتقال آن به سایر اندامها، رشد آنها را تضمین می نماید.
گیاهانی که مواد قندی و نشاسته ای تولید می کنند مانند چغندرقند ، نیشکر و سیب زمینی نیاز بیشتری به عنصر پتاسیم دارند همچنین گیاهانی مانند کرفس و گوجه فرنگی و یونجه نیز به پتاسیم زیادی نیاز دارند.
بطور کلی پتاسیم در فعال شدن آنزیمها، متابولیسم مواد هیدروکربن، ساختن پروتئین، فتوسنتز، تنظیم فشار اسمزی، بزرگ شدن سلولها، تقسیم سلولی و رشد، باز و بسته شدن روزنه ها، انتقال مواد در آوندهای آبکش، موازنه آنیونها و کاتیونها، افزایش کارایی مصرف آب، افزایش مقاومت به سرمازدگی و خشکی و شوری و آفات نقش اساسی و مهمی به عهده دارد.
مصرف این کود به صورت محلول پاشی برای کلیه گیاهان زراعی، باغی و زینتی توصیه می گردد.


نانو کلات کامل[ویرایش]

نانو کلات کامل
آهن : آهن یکی از عناصر ضروری برای رشد تمام گیاهان است. در صورت کمبود آن سبزینه به مقدار کافی در سلولها یافت نمی شود و برگها رنگ پریده به نظر می آیند.
روی : روی به عنوان یک عنصر غذایی در گیاهان تنها به یک شکل و آن هم به صورت Zn۲ وجود دارد و در بسیاری از سیستم های آنزیمی گیاه نقش کاتالیزوری فعال کننده و یا ساختمانی دارد.
منگنز : در فعال کردن سیستم های آنزیمی و واکنشهای اکسیداسیون احیا نقش داشته و آنزیم ضد اکسین را غیرفعال می کند. این عنصر به صورت دو ظرفیتی قابل تبادل و به شکل نامحلول در خاک وجود دارد. در اثر کمبود این عنصر گیاه بد شکل شده برگها دچار کلروز می شود و زمانیکه کمبود به حد بحرانی برسد رشد گیاه متوقف میشود.
بر : باعث افزایش گلدهی شده نقش مهمی در گرده افشانی جوانه زنی و جلوگیری از نفوذ عوامل بیماریزا به داخل گیاه دارد. در صورت کمبود فاصله میان گره ها کم شده ساقه نازک می شود. اندازه برگ کاهش یافته گیاه تغییر شکل پیدا کرده برگها و گلها خشک می شوند.
منیزیوم : منیزیوم تنها عنصر فلزی موجود در کلروفیل است و به عنوان هسته مرکزی سازنده کلروفیل معرفی می شود. منیزیوم در درختانی که تولید روغن می کنند مانند زیتون، نقش مثبتی در افزایش روغن تولیدی دارد. در اولین علامت ناشی از کمبود، بین رگبرگها به رنگ زرد در می آید. از آنجایی که منیزیم در گیاه پویاست (متحرک) در هنگام بروز کمبود از قسمت های مسن تر به قسمت های جوانتر منتقل می شود. بنابراین علائم کمبود آن ابتدا در برگهای پیر ظاهر می شود. مس : مس در ساختار سه نوع پروتئین وجود دارد و چند آنزیم را فعال می کند. باعث شادابی و طراوت گیاه می گردد. با کمبود مس برگها ظاهری قلاب مانند به خود می گیرند . لبه برگها به طرف مرکز برگ لوله شده رگبرگها سبز مانده و فواصل رگبرگها زرد می شود و جوانه انتهایی از بین می رود.
مولیبدن : مولیبدن در تغذیه نیتروژن دخالت دارد. ماده سازنده نیترات رودکتاز است. همچنین در ساختار آنزیم نیتروژناز نیز وارد می شود. به شکل یونهای MoO۴-۲ و MoO۴-۱ به صورت آزاد و یا جذب شده بر روی رسها و هیدروکسیدها قابل جذب است.
نانو کلات کامل حاوی مجموعه ای از نانو کلات های آهن، روی، مس، منیزیم، منگنز، بر و مولیبدن است که قادر است نیازهای اساسی گیاه را به مهمترین عناصر ریزمغذی بلافاصله بعد از مصرف تامین نماید.


نانوکلات روی[ویرایش]

نانوکلات روی
روی به عنوان یک عنصر غذایی در گیاهان به صورت Zn۲ وجود دارد و در بسیاری از سیستم های آنزیمی گیاه نقش کاتالیزوری فعال کننده و یا ساختمانی دارد که در ساخته شدن و تخریب پروتئین ها در گیاه دخیل است.
روی نقش متابولیکی مهمی در گیاه ایفا می کند. برخی از آنزیم ها حاوی روی هستند مانند کربنیک انهیدار، کربوکسی پپتیداز، الکل دی هیدروژناز، فسفاتاز قلیایی، فسفولیپاز و RNA دیمراز که در اثر کمبود روی سنتز پروتئین کاهش می یابد.
مقدار هورمون های گیاهی نیز تحت تاثیر مقدار روی در گیاه هستند. کمبود روی مقدار ایندول استیک (IAA) را کاهش و میزان تریپتوفان را افزایش می دهد . علاوه بر این به نظر می رسد که در گیاهان با کمبود روی متابولیسم جیبرلیک اسید کاهش و ایندول استیک اسید در کلروپلاست تجمع می یابد. با توجه به وسعت تاثیر این آنزیم ها در فعالیتهای حیاتی، معلوم است که کمبود روی می تواند صدمات فوق العاده ای را به زندگی گیاه وارد سازد.
همچنین مشخص شده است که روی در تنظیم آب گیاه نیز دخالت دارد.
از علائم مشخصه کمبود روی کلروز می باشد که شبیه کلروز آهن بوده و ابتدا در برگ های جوان دیده می شود. در درختان میوه ابتدا رنگ برگها کمی زرد می شود و رنگ برگهای انتهای شاخه های جوان کم شده و برگ هایی که از این جوانه ها بیرون می آیند باریک، نازک و روشن تا سفید می شوند.
خسارت عمده کمبود روی در درختان دانه دار و هسته دار به صورت ریختن میوه ها در طول دوره تکامل آنهاست و شدیدترین حالت را می توان در موقعی که سیب به اندازه گردو می شود مشاهده کرد. در آن موقع گاه تا ۸۰ درصد میوه درختان می ریزد . در مرکبات کمبود روی با پوست کلفت شدن و ضخیم شدن سفیده و غیرقابل فروش شدن میوه مشخص می گردد. نانو کلات روی برای کلیه گیاهان زراعی، باغی و زینتی قابل استفاده عنصر مهم را بلافاصله پس از مصرف تامین نماید.
نانو کلات روی حاوی ۲۱% روی کلاته با بنیان قوی می باشد که با فناوری نانو کارایی آن برای مصرف برگی و خاکی ارتقا یافته است و ضمن تثبیت کلات ها در منطقه ریزوسفر گیاه قابلیت جذب روی را به مراتب افزایش می دهد.


نانوکلات آهن[ویرایش]

نانوکلات آهن
آهن یکی از عناصر ضروری برای رشد تمام گیاهان است. در صورت کمبود آن، سبزینه (کلروفیل) به مقدار کافی در سلولها یافت نمی شود و برگها رنگ پریده به نظر می آیند. زردی برگ ناشی از آهک، شکل خاصی از کمبود آهن در گیاه است که بخش وسیعی از کشور ما را فرا گرفته است مرکبات در جنوب و شمال کشور، میوه های معتدله (از جمله سیب، هلو، گلابی و زردآلو)برخی از زراعت های مهم از جمله سیب زمینی، سویا و سورگوم، سبزی و گیاهان زینتی با شدت های متفاوت، از کمبود آهن صدمه می بینند. مدیریت هوشمندانه در کاهش خسارت، بسیار موثر است. کشت گیاهان حساس به کمبود آهن در خاک های آهکی، آبیاری بیش از حد ، مصرف بی رویه و نا متعادل کودهای شیمیایی، کاهش موادآلی و فشرده شدن خاک ، فقدان برنامه ریزی منظم برای افزودن مواد آلی به خاک از عوامل موثر در کمبود آهن است.
علائم ظاهری کمبود آهن
اگر گیاهی قادر به جذب آهن به مقدار کافی نباشد ساخت سبزینه (کلروفیل) در برگ کاهش می یابد و برگها رنگ پریده خواهند شد. به این نحو که، ابتدا فاصله بین رگبرگها و سپس با شدت یافتن کمبود، به جز رگبرگها، تمام سطح برگ روشن می شود.
نانوکلات آهن حاوی ۱۰ درصد آهن کلاته بر پایه اسیدهای آمینه است که با فناوری نانو از کارائی بالایی برخوردار شده است.
این کود می تواند در شرایط مصرف خاکی و محلول پاشی به طور موثر کمبود این عنصر مهم را مرتفع نماید.


نانوکلات ZFM[ویرایش]

نانوکلات ZFM
این کود ترکیبی از سه عنصر آهن، روی و منگنز می باشد که با فناوری نانو از کارایی بالایی برخوردار است. در شرایط اقلیمی ایران، سه عنصر مزبور از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و معمولاً کمبود آنها به صورت همزمان مشاهده می شود. در این کود سطح عناصر به اندازه برابر و بالاتر پیش بینی شده تا به طور همزمان نسبت به رفع کمبود آنها عمل کند.
آهن :
آهن یکی از عناصر ضروری برای رشد تمام گیاهان است. در صورت کمبود آن سبزینه (کلروفیل) به مقدار کافی در سلولها یافت نمی شود و برگها رنگ پریده به نظر می آیند. زردی برگ ناشی از آهک، شکل خاصی از کمبود آهن در گیاه است که بخش وسیعی از کشور ما را فرا گرفته است.
روی :
روی به عنوان یک عنصر غذایی در گیاهان به صورت Zn۲ وجود دارد و در بسیاری از سیستم های آنزیمی گیاه نقش کاتالیزوری فعال کننده و یا ساختمانی دارد که در ساخته شدن و تخریب پروتئین ها در گیاه دخیل است. روی نقش متابولیکی مهمی در گیاه ایفا می کند. برخی از آنزیم ها حاوی روی هستند مانند کربنیک انهیدار، کربوکسی پپتیداز، الکل دی هیدروژناز، فسفاتاز قلیایی، فسفولیپاز و RNA دیمراز که در اثر کمبود روی سنتز پروتئین کاهش می یابد.
منگنز:
منگنز موجب فعال شدن سیستم های آنزیمی و فعال شدن هورمون آکین در گیاه می شود. این عنصر در کنترل برخی بیماریهای خاکزی مانند پاخوره گندم بسیار موثر است.
این کود برای کلیه محصولات زراعی، باغی و زینتی توصیه می شود.



جعبه‌ابزار