بوئین
روستاي بوئين/
ابهر /
زنجانروستاتی بوئین یکی ازبزرگترین روستای بخش سلطانیه می باشد.این روستا در دامنه یکی از شاخه های سلسله جبال البرز می باشد که با آب وهوای معتدل که در زمستان همانند شهرستان زنجان سرد بوده و درتابستان گرم می باشد. این روستا دارای امکانات بلقوه می باشد، ازجمله وجود سنگ معدنهای گوناگون ودشت های هموار برای ایجاد کشاورزی صنعتی که اغلب مردمان این روستا به کشاورزی ودامداری مشغول می باشند
معرفی روستا[ویرایش]
روستاتی بوئین یکی ازبزرگترین روستای بخش سلطانیه می باشد.این روستا در دامنه یکی از شاخه های سلسله جبال البرز می باشد که با آب وهوای معتدل که در زمستان همانند شهرستان زنجان سرد بوده و درتابستان گرم می باشد. این روستا دارای امکانات بلقوه می باشد، ازجمله وجود سنگ معدنهای گوناگون ودشت های هموار برای ایجاد کشاورزی صنعتی که اغلب مردمان این روستا به کشاورزی ودامداری مشغول می باشند.
به خاطراینکه دامداری دراین روستا رونق فراوان دارد، کارخانه شیر پاستوریزه نیز درآنجا ساخته شده که این کارخانه قادر است شیرهای مصرفی کلیه مدارس استان را تامین کند.
این روستا همانند کندوی زنبورعسل همیشه درتمام فصول سال فعال می باشد وهمه اهالی از کودک ونوجوان گرفته تا پیر درانجام امورات خودشان کوتاهی نمی کنند،از این رو اکثر محصولات این روستا گندم، جو، لوبیا ،عدس، نخود، یونجه وسیفی جات می باشد که اهالی می توانند با استفاده از سود این نوع فعالیتها زندگی مرفهی داشته باشند وتا می توانند برای آبادانی این روستا که از جان بیشتر دوستش دارند فعالیت می کنند.
امکانات روستا[ویرایش]
در روستای بوئین امکانات دولتی از قبیل برق، آب، مخابرات، بهداشت،
پست بانک ، آموزشگاهای ابتدائی- راهنمائی ودبیرستان فعال می باشند.
وضعیت آموزش[ویرایش]
با داشتن چنین نعمتی که بعد از انقلاب اسلامی شامل این روستا شده است همه فرزندان این خطه باسواد هستند واکثر جوانان در مراکز عالی تحصیل کرده و یا به صورت استاد دانشگاهها وکارمندان ادارات استان مشغول خدمت به نظام جمهوری اسلامی می باشند.
آثار تاریخی روستا[ویرایش]
سنگی به صورت ایستاده با نوشتار خط میخی در بوئین وجود دارد که در موزه برلن نگهداری می شود که در دهه ۵۰ به آنجا برای مطالعه فرستاده شد ولی دیگر برنگشت ومتاسفانه اقدامی صورت نگرفته است.
در حفاری اوجاق تپه بوئین سفال هائی بدست آمده که کارشناسان سازمان میراث فرهنگی قدمت آنها را به ۵۰۰۰ سال پیش رقم زده اند که دراین تپه حفاریهای غیرقانونی بسیاری صورت گرفته است. افراد سود جو ظروف نقش دار را در بازار قاچاق به بیگانه گان داده اند، از جمله: ظروفی که درموزه بزرگ تهران با نقوش خط میخی و پرنده بزرگی مانند سیمرغ افسانه ای می باشد.
حمام سید سارا در غرب بوئین نشانه ای از وجود تمدن مدنیت منطفه را نشان می دهد که دراین قسمت زندگی مردم روی اصول پیشرفته بوده است ودر حفاری آبراه این حمام لوله های سنگی وسفالی در سایزهای مختلف وجود دارد که متاسفانه همه آنها تخریب شده اند. اگر افراد متبحری این حمام را که تنها تپه ای از آن باقی مانده است را حفاری کنند به یقین آثارهای ارزشمندی را خواهند یافت که با توجه به کهن اوراق دوران در شستشو خانه آن ،حمام دیگی هست که مخصوص افراد سرشناس بوده که به صورت وان امروزی استفاده می کردند وبه خاطر نپوسیدنش آن را با طلا ومس الیاژ داده اند و به یقین هنوز کسی نتوانسته آن را به دست آورد که این اثر ارزشمند تاریخی می تواند قدمت منطقه از نظز فرهنگی وصنعتی را نشان دهد و بویژه این روستای کهن تاریخ را که به صورت گمنام مانده است را به
دهکده گردشگری تبدیل کند که برای استان سود آور خواهد شد وبرای جوانان بیکار روستا هم
اشتغالزایی می باشد.
منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای بوئین