فرهنگ آبادی های موغان(مغان)


فرهنگ آبادی های موغان(مغان) از تالیفات آفای داودکیانی نویسنده ، شاعر و فولکلورشناس اردبیلی است که در سال ۱۳۹۲ توسط انتشارات محقق اردبیلی در اردبیل چاپ و منتشر شده است. این اثر که بنا به گفته مولف آن جلد هفتم از مجموعه ده جلدی فرهنگ الفبایی آبادی های استان اردبیل است به معرفی شهرستان مغان (موغان) ، بخش های سه گانه ، دهستان ها و آبادی های آن می پردازد.
شهرستان گرمی موغان از شهرستان های قدیمی استان اردبیل است که تا سال ۱۳۷۲هجری شمسی به عنوان مرکزشهرستان موغان(مغان) در محدوده استان آذربایجان شرقی قرارگرفته بود. اما با انتزاع قسمت شرقی استان آذربایجان شرقی و تشکیل استان جدید اردبیل ، شهرستان موغان به سه شهرستان مستقل موغان به مرکزیت گرمی ، بیله سوار به مرکزیت بیله سوار و پارس آباد به مرکزیت پارس آباد تقسیم شد و در محدوده استان جدیدالتاسیس اردبیل قرارگرفت.
شهرستان موغان (گرمی) در جغرافیای سیاسی و تشکیلات اداری خود از سه بخش مرکزی ، موران و انگوت تشکیل می شو.د که بر روی هم ۹ دهستان و ۳۴۶ پارچه آبادی را شامل می شود. بخش مرکزی از چهاردهستان : اجارودغربی به مرکزیت « دیزج » ، اجارودمرکزی به مرکزیت « حمزه خانلو » ، اجارودمرکزی به مرکزیت « شکرآب » و دهستان اینی به مرکزیت «اورتا اینی» ، بخش انگوت از سه دهستان انگوت شرقی به مرکزیت « تازه کند انگوت » انگوت غربی به مرکزیت « آشاغی قاراآغاج » و دهستان پائین برزند به مرکزیت « قاسم کندی تشکیل شده است . بخش موران که از بخش های جدیدالتاسیس شهرستان گرمی است از دو دهستان آزادلو به مرکزیت « آزادلو » و اجارودشرقی به مرکزیت «زاهرا»( زهرا ) تشکیل می شود
فرهنگ آبادی های موغان(مغان) هریک از شهرها ؛ بخش ها ، دهستان ها وآبادی های این شهرستان را به تفضیل مورد توجه قرار داده و در باره هریک از آنها توضیحات قابل توجهی در اختیار خوانندگان قرارمی دهد.


فهرست مندرجات
۱ - منابع

منابع[ویرایش]

فرهنگ آبادی های مغان ، انتشارات محقق اردبیلی ، چاپ اول ، ۱۳۹۲ اردبیل



جعبه‌ابزار