لامیان


روستاي لاميان/ تویسرکان / همدان
روستای لامیان در جنوب شرقی شهرستان تویسرکان ودر ۳۷ کیلومتری جاده تویسرکان به کنگاور قرار گرفته ارتفاع این روستا از سطح دریا ۵۵۵۵ متر می باشد. و در استان همدان به عنوان پایین ترین نقطه از نظر ارتفاع از سطح دریا شناخته شده است.


جمعّیت[ویرایش]

جمعّیت روستای لامیان براساس سرشماری سال ۱۳۸۷ خانه بهداشت
۲۳۳۶ نفرمی باشد که از این تعداد ۱۲۴۸ نفر مرد و تعداد ۱۰۸۸ نفر
زن می باشد. و تعداد بی سوادان در این روستا ۲۹۶ نفر زن و تعداد
۱۳۷ نفر مرد می باشد .

موقعیت جغرافیایی[ویرایش]

روستای لامیان در جنوب شرقی شهرستان تویسرکان ودر ۳۷ کیلومتری جاده تویسرکان به کنگاور قرار گرفته ارتفاع این روستا از سطح دریا ۵۵۵۵ متر می باشد. و در استان همدان به عنوان پایین ترین نقطه از نظر ارتفاع از سطح دریا شناخته شده است .و این روستا از طرف شمال به روستای باقر آباد و از ناحیه جنوب به روستای کارخانه و از شرق به روستای قلعه نو و از غرب به روستای منجان متصل می باشد. ودر جنوب شرقی این روستا روستاهای جوادیه و کمانگران قرار دارد و این روستا در ۲۷ کیلومتری شهرستان کنگاور واقع در استان کرمانشاه قرار دارد و در ۱۷ کیلومتری شهر فیروزان نهاوند قرار دارد.

وضعیت کشاورزی[ویرایش]

روستای لامیان به عنوان یکی از قطب های مهم کشاورزی شهرستان
تویسرکان به شمار می رود . از نظر کشاورزی اهمیت ویژه ای در سطح و شهرستان می باشد. اما کشاورزان این روستا بشتر کشت تک محصولی اهمیت می دهند . و کشت اکثر کشاورزان محصولات از جمله گندم . جو . ذرت . خیار . خیار سبز و یونجه کشت می کنند .و کشاورزان روستا از طریق۱۳۰ حلقه چاه نیمه عمیق آبیاری انجام می دهند . و کشاورزان روستا کار کشاورزی را به صورت ماشینی انجام می دهند.

دامداری وصنایع دستی[ویرایش]

اکثریت روستا در کنار کار کشاورزی مشغول به دام پرور ی می باشند به طوری که هر خانواده از روستا تعدای گاو وگوسفند دارند در روستا تعداد ۴ واحد گاوداری وتعداد ۱۵ مرغداری صنعتی وجود دارد که احتیاج به حمایت بیشتر دولت را دارد. واز نظر صنایع دستی در این روستا بیشتر به بافت فرش دستباف وکار های هنری مانند گل سازی وخیاطی در سطح منازل مشغول می باشند .

آثار تاریخی وتوریستی[ویرایش]

در این روستا آثار تاریخی وتوریستی وجود ندارد و تنها در فصول گرم سال می توان چشم اندازهایی از طبیعت وزمین های کشاورزی و درختان میوه بهره برد وتنها آبادی خرابه روستا ومسجد حضرت ابوالفضل (ع) که قدمت زیادی دارد را می توان نام برد.

وضعیت اقتصادی وفرهنگی[ویرایش]

اقتصاد روستا بر پایه کشاورزی ودامداری می باشد ودر فصول پاییز وزمستان اقتصاد این روستا تعطیل می باشد . و در آمد اقتصادی این روستا در سطح متوسطی قرار دارد ودر این روستا هیچ گونه کارخانه ویا کارگاه صنعتی وجود ندارد که اکثر جوانان این روستا بیکار هستند واین بیکاری باعث به وجود آمدن معضلاتی در این روستا شده است ودر بحث فرهنگی این روستا احتیاج به حمایت دولت دارد از جمله ساخت کتابخانه واماکن ورزشی و...

شهدای روستا[ویرایش]

روستای لامیان مانند اکثر شهرها وروستای های همجوار همگام به همه ملت جمهوری اسلامی ایران در طی هشت سال جنگ تحمیلی حق عیله باطل به پاخواسته وبا نثار خون تعداد ۱۲ شهید گلگون کفن به این انقلاب وتعداد۸۰ نفر جانباز با درصد های مختلف جهت دفاع از آب وخاک ایران اسلامی اهدا نموده است . وگلزار شهدای این روستا احتیاج به باسازی وروشنایی وراه آسفالت دارد .

تامین آب شرب روستا[ویرایش]

آب آشامیدنی این روستا از طریق یک حلقه چاه نیمه عمیق که در وسط آبادی قرار گرفته است تامین می گردد . پروژه آب رسانی این روستا که در سال های گذشته که توسط جهاد سازندگی انجام شده است هم اکنون با مشکلاتی مواجه شده است از قبیل نرسیدن آب به قسمت بالای آبادی ونبود آب به طور شبانه روزی ونداشتن مخزن ذخیره آب وکلر زنی آب که همین امر باعث غیر بهداشتی بودن آب شده است .

راه روستایی[ویرایش]

را ه های ارتباطی این روستا با شهرستان آسفالت می باشد وتنها مشکل جاده اصلی روستا نداشتن شانه سازی مناسب که باعث اکثر تصادفات ومشکلات عبور داشن آموزان واهالی به درمانگاه ومخابرات وپارک وسایل در کنار جاده جهت مسافر کشی شده است ونداشتن علائم را ه نمایی ورانندگی می باشد . وتنها راه گلزار شهدای روستا آسفالت نیست که همکاری اداره راه را می طلبد .

دهیاری روستا[ویرایش]

دهیاری روستا در سال ۱۳۸۳ را اندازی شده است که باکمک شورای اسلامی روستا اقدامات گستردهجهت عمران وآبادانی روستا وکمک به اهالی جهت بر طرف نمودن مشکلات اقدامات موثری رساندیده است که به شرح ذیل می باشد :
۱- احداث ساختمان اداری دهیاری
۲- جمع آوری زباله روستا ودفن بهداشتی در مرکز انباشت زباله
۳- خرید تعداد ۸۰ عدد چراغ کله گاوی برای روشنایی معابر روستا
۴- پیگیری برای وصل شبکه ۳ و۴ تلویزیونی وبی بهره بودن از شبکه استانی
۵- همکاری باجهاد کشاورزی برای توزیع کود شیمیایی
۶- جمع آوری خودیاری گاز رسانی از هر خانوار به مبلغ ۲۰ هزار تومان
۷- جلسه با شورای اسلامی روستا در مورد مشکلات روستا
۸- همکاری با بنیاد مسکن جهت سند خانه های روستایی
۹- بازنگری طرح هادی روستا توسط دهیاری
۱۰- همکاری با اداره ثبت احوال جهت ثبت وقایع حیاتی وتوزیع کارت ملی
۱۱- تعمیر غسالخانه روستا
۱۲- شرکت در کلاس آموزش دهیاران
۱۳- پیگیری جهت تحویل آب شرب روستا به اداره آب وفاضلاب روستایی
۱۴- برگزاری مسابقات فوتبال برای جوانان روستا وشرکت در جام دهیاری شهرستان
۱۵- همکاری با اداره تربیت بدنی شهرستان جهت تسطیح زمین فوتبال
۱۶- خیابان کشی ، آوار برداری، جدول گذاری به متراژ ۱۷۵ متر
۱۷- همکاری با اداره گاز جهت گازرسانی روستا
۱۸- برگزاری مراسم رحلت امام خمینی (ره) نیمه شعبان ، مراسم دهه فجر وشرکت در راه پیمایی با حضور اهالی روستا
۱۹- توزیع سهام عدالت روستا به تعداد ۱۶۵ خانوار
۲۰- صدور پروانه های ساختمانی
۲۱- سرکشی از نانوایی های روستا
۲۲- تحویل گرفتن تراکتور برای دهیاری
۲۳- معرفی افراد بی بضاعت وکم درآمد به سازمان بهزیستی وکمیته امداد
۲۴- همکاری با اداره بهزیستی جهت تشکیل کلاس مهد کودک
۲۵- شرکت در جلسات بخشداری وفرمانداری
۲۶- معرفی سواری های خطی به بخشداری

گاز رسانی[ویرایش]

به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران شرکت گاز در سال ۱۳۸۶اقدامات لازم را جهت گاز کشی به روستا آغاز نمود که با همکاری دهیاری وشورای اسلمی روستا زمین ایستگاه خریداری شد که با تلاش بی وقفه مسئولین شرکت گاز در هفته دولت سال ۱۳۸۷ به بهر برداری رسید .

بهداشت ودرمان[ویرایش]

وضعیت بهداشت در این روستا نسبت به روستای های هم جوار در سطح مناسب تری قرار دارد واقدامات خوبی توسط بهداشت ودرمان شهرستان به شرح ذیل انجام شده است
۱- احداث خانه بهداشت در سال۱۳۷۹ در روستا زمین خانه بهداشت توسط حاج مراد سلیمانی به طور رایگان به این واحد اهدا شد.که زیر بنای ساختمان ۹۶ مترمربع می باشد که دارای ۳ کارمند می باشد که به این روستا خدمات ارائه می دهند.
۲- درمانگاه ، روستا درسال ۱۳۶۳ در روستا ساخته شده است که زمین درمانگاه توسط مرحوم مینا خان سلیمانی اهداء گردید .درمانگاه روستا دارای دکتر وتعداد۷ نفر پرسنل می باشد که به روستا های هم جوار خدمات بهداشتی ارائه می دهند .

مخابرات[ویرایش]

اداره مخابرات شهرستان تویسرکان در روستای لامیان یک واحد ساختمان به مساحت ۸۰ متر و در سال ۱۳۶۶ احداث نمود که زمین مخابرات توسط حاج فرج الله سلیمانی اهدا گردید. مرکز مخابرات این روستامرکزیت مخابراتی روستا های جوادیه وکمانگران را در بردارد وتعداد ۹۵۰ خط ثابت دارا می باشد واداره مخابرات شهرستان در سال ۱۳۸۵ احداث سایت BTSتلفن همراه را در این روستا نموده است که مشکل آنتن دهی موبایل حل گردد ودر سال ۱۳۸۴ فیبر نوری در روستا کشیده شده است که خدمات اینترنتی در این روستا آسان شده است. وخوشبختانه دار مرکز مخابرات لامیان در سال ۱۳۸۷ یک شعبه پست بانک راه اندازی شده است که خدمات خوبی به روستا ارائه داده می شود.

وضعیت آموزشی[ویرایش]

وضعیت آموزشی این روستا در سطح مناسبی قرار دارد در این روستا کلاس نهضت سواد آموزی ، مهد کودک ، دبستان ابتدایی ، دبستان دخترانه ، مدرسه راهنمایی پسرانه ودخترانه وهمچنین دبیرستان دخترانه وپسرانه وجود دارد . وتنها مرکز پیش دانش گاهی دخترانه وجود دارد ونیاز مبرم به مرکز پیش دانش گاهی پسرانه می باشد ودانش آموزان روستاهای جوادیه وقلعه نو جهت آموزش به این روستا می آیند.
مساجد واماکن مذهبی:
روستای لامیان از قدیم الایام به عنوان دار المومنین در سطح شهرستان شهرت داشته وهم اکنون نیز دارانده مقام بالایی در سطح فرهنگی ومذهبی در سطح شهرستان است. در این روستا تعداد سه مسجد به نام های امام حسین (ع)(مسجد جامع ) – صاحب الزمان (عج) وحضرت ابوالفضل (ع) می باشد. وتعداد دوحسینیه می باشد که نیاز به کمک جهت تکمیل ساختمان ها می باشد که توسط خیرین واهالی روستا ساخته شده اند ودر ایام سوگواری شهادت امام حسین (ع) هیئت های مذهبی این روستا که تعداد ۵ هیئت می باشند فعالیت های مذهبی خود را آغاز می نمایند .

خدمات روستایی[ویرایش]

۱- در روستای لامیان تعداد دوواحد نانوایی وجود دارد که یک واحد لواشی ویک واحد سنگکی می باشد که نان روستا را تامین می نمایند .وروستا با توجه جمعیت زیاد خود احتیاج به یک واحد نانوایی لواشی دیگر می باشد. ۲- شرکت تعاونی روستایی که زیر نظراداره تعاون روستایی شهرستان تویسرکان می باشد که کار توزیع سوخت وخوار وبار را انجام می دهد ودر حال حاضر ساختمان شرکت تعاونی روستا اجاره می باشد که احتیاج به ساختمان مجهز وانبار می باشد .
۳- آژانس مسافر بری احسان که در سال ۸۶ راه اندازی شده است وباعث سهولت خدمات رسانی به روستا وروستاهای هم جوار شده است.
۴- خدمات کامپیوتری شقایق که با رائه خدمات کامپوتری ازجمله ارائه خدمات اینترنتی به روستا وآموزش کامپیوتر را فراهم نموده.
سازمان تبلیغات شهرستان تویسرکان :
سازمان تبلیغات شهرستان تویسرکان در سال ۱۳۸۶ در روستای لامیان
احداث خانه عالم نموده است که با اعزام روحانی ومستقر در روستای لامیان وعلاوه بر برگزاری نماز جماعت وبرگزاری کلاسهای تابستانی موثر بوده است.

پایگاه مقاومت[ویرایش]

در این روستا درسال ۱۳۸۶ ساختمان پایگاه امام موسی کاظم (ع) احداث گردید که توسط آقای حاج فرج الله سلیمانی زمین مورد نیازاهدا گردید.که در بحث فرهنگی واوقات فراغت جوانان ونوجوانان این روستا بسیار موثر است که دارای کل۵۰۰ نفرنیروی بسیجی می باشد که از این تعداد ۱۰۰ نفر نیروی فعال وتعداد۳۵۰ نفر نیروی عادی و۵۰ نفر گردان عاشورا می باشند .

بهسازی واجرای طرح هادی[ویرایش]

در روستا اجرای طرح هادی در سال ۱۳۷۹ توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان تویسرکان انجام شد که باعث پیشرفت چشم گیری شده است . اجرای جوی وجدول ، آسفالت خیابان ها ، پیاده رو سازی از جمله اقدامات موثر بنیاد مسکن می باشد امّا روستای لامیان احتیاج به اجرای فاز دوم طرح هادی را دارد . اهالی تاکنون ازبنیاد مسکن شهرستان در بحث مقاوم سازی منازل تعداد ۴۰۰ فقره وام مقاوم سازی مسکن روستایی دریافت نموده اند.

تربیت بدنی[ویرایش]

۱- روستای لامیان با توجه به جمعیت زیادی که دارد احتیاج به اماکن ورزشی دارد که در سال ۱۳۸۷ توسط تربیت بدنی شهرستان زمین فوتبالی به صورت نیمه کاره احداث نموده است که احتیاج به تکمیل زمین فوتبال، همت مسئولین تربیت بدنی را می طلبد.
۲- در سال ۱۳۸۶ توسط بخش خصوص در این روستا باشکاه پرورش اندام شهدای لامیان افتتاح گردیده که تاثیرات خوبی در سطح روستا داشته است .

استعداد ها ، توانمندی ها و نیازمندی های روستا[ویرایش]

۱- در بخش کشاورزی به لحاظ این که روستای لامیان دارای آب وخاک مناسبی دارد احتیاج به همه مسئولین جهاد کشاورزی را دارد جهت یک پارچه سازی کشاورزی واعطای تهسیلات بانکی .
۲- در بحث ورزشی وفرهنگی که جوانان روستا استعداد های خوبی دارند احتیاج به اماکن ورزشی وفرهنگی دارد از جمله احداث سالن ورزشی وکتابخانه و...
۳- در بحت آب آشامیدنی روستا که مشکل اصلی این روستا می باشد حمایت مسئولین آب وفاضلاب روستایی را می طلبد.
۴- ایجاد شرکت ها وشهرک های صنعتی وکشاورزی در روستا که باعث به کار گیری نیروهای جوان وبیکار می شود.
۵- در بحت بهداشت با توجه به اینکه روستای لامیان پر جمعیت میباشد .ودارای ساختمان بزرگی می باشد . احتیاج به آزمایشگاه و دندانپزشکی
دارد .
۶- در بحت مخابرات علاوه بر کمبود نیروی مخابراتی ، احتیاج به تعویض باطر یهای شارژ سایت مخابراتی می باشد که در مواقع قطعی برق با قطعی موبایل ها مواجه نشویم.

منبع[ویرایش]

وبلاگ روستای لامیان



جعبه‌ابزار