کنگره منطقه ای فرهنگ و روستا


خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان خراسان شمالی برگزاری کنگره فرهنگ و هنر روستا به صورت منطقه ای ایده ای بسیار عالی دانست و گفت: در صورت تداوم، باعث ارتقای کیفیت برنامه ها می شود.
هاشم شیرازیان، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان خراسان شمالی در آستانه برگزاری کنگره منطقه ای فرهنگ و روستا به میزبانی استان گلستان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: نقش اساسی در پیشرفت هر کشور اقتصاد است و هر زمان کشور به لحاظ اقتصادی توانمند شود زمینه برای نشر عمومی و توسعه همه جانبه فرهنگ مهیا می شود و محور این امر روستا و تقویت روستائیان است.

وی در خصوص وظایف کانون های فرهنگی هنری مساجد در عرصه گفتمان سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی در مناطق روستایی ، افزود: تبیین فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص نقش اساسی روستا و روستائیان در فرآیند شکل گیری اقتصاد مقاومتی، ترویج کالای ایرانی و ترغیب تولید صنایع دستی و بومی محلی با استفاده از ابزارهای فرهنگی هنری از طریق توانمندسازی کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان بزرگترین شبکه مردمی در مساجد از وظایف کانون های فرهنگی هنری مساجد در عرصه گفتمان سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی است.

شیرازیان تصریح کرد: با توجه به فرمایشات رهبر معظم در جمع طلاب و روحانیون خراسان شمالی در سال ۹۱ که با محوریت امام جماعت (ارکان فعال در مسجد کانون فرهنگی هنری، پایگاه مقاومت بسیج، هیئت امناء مساجد با محوریت امام جماعت) با همدلی و همکاری می تواند نقش مطلوبی داشته باشند به شرط اینکه با هم افزایی و در راستای تقویت و احیای روستا گام بردارند.

وی ادامه داد: با توجه به سیاست های ابلاغی و همچنین با نگاه محرومیت زدایی و خدمت خالصانه به روستائیان و با هدف تامین عدالت اجتماعی ، ایجاد تحول و توسعه مناطق عشایری و از طرفی فقر و محرومیت یکی از اصلی ترین مشکلات مناطق آسیب پذیر و محروم است که فقط می توان با مدیریت جهادی آن را به پیش برد و مدیران و ائمه جماعات با برنامه ریزی صحیح می توانند در این امر پیشگام باشند.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در خراسان شمالی برنامه هایی در مناطق روستایی در قالب یک روز فرهنگی در روستا خدمات فرهنگی هنری، پرسش و پاسخ، نمایشگاه، مشاوره، ورزش های بومی محلی ، کارگاه های آموزش خانواده در روستا با همکاری کانون تخصصی چهره به چهره اجرا شده است.

وی اظهارداشت: برگزاری کنگره فرهنگ و هنر روستا به صورت منطقه ای ایده ای عالی است که در صورت تداوم، باعث ارتقای کیفیت برنامه ها می شود. آسیب شناسی بهتر برنامه ها، حجم کمتر، نظارت بیشتر، ایجاد رقابت، معرفی برترین ها، برگزاری دوره در روستا (میدان کار فرهنگی) کمک شایانی به کیفیت کنگره کشوری می کند.

شیرازیان در ادامه تعداد کانون های روستایی خراسان شمالی را را یکصد و ۸۵ کانون و تعداد کتابخانه های آن را ۷۲ باب بیان کرد و گفت: در حال حاضر یکصد و ۵۷ کانون شهری با ۷۲ باب کتابخانه در حال فعالیت هستند.



جعبه‌ابزار