نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در تقویت و توسعه سرمایه‌های اجتماعی و مشارکت مردمی


نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در تقويت و توسعه سرمايه‌هاي اجتماعي و مشارکت مردمی
حضرت امام خميني(ره) زحمات جهاد در سراسر ايران چشمگير و مورد تصديق همه ما بوده است. « صحيفه نور ، جلد ۱۸ ، صفحه ۱۸۹ – ۲۷/۰۹/۱۳۶۲ »
مقام معظم رهبري : جهادسازندگی يادگار ارزنده امام بزرگوار است. حقيقتاً يك شجره طيبه‌اي است كه به دست با بركت امام غرس شد و رشد كرد و ميوه داد و كشور و ملت را در مراحل مختلف بهره‌مند كرد.
« بيانات مقام معظم رهبري در جمع جهادگران – ۱۵/۰۷/۱۳۷۷ »
چكيده:
مديريت جهادي برگرفته از مدیریت اسلامی و با هدف قرب به خدا و خدمت به بندگان او و گرامي داشتن مردم مي باشد، از اهداف اين نوع مديريت انجام كار به شيوه مناسب و ارزشمند و كسب رضاي خدا مي‌باشد تا رضايت دروني براي فرد ايجاد شود. در اين شيوه مديريت، اجر معنوي قبل از پاداش دنيوي مدنظر است و تعهد از محوري‌ترين مولفه‌هاي آن مي‌باشد.
جلب مشاركت از طريق تقويت جامعه مدني، بنيان‌هاي اجتماعي و درك شرايط محيطي و جلب اعتماد عمومي حاصل مي‌شود. مديريت جهادي از طريق شناخت و به فعل رساندن ظرفيت‌هاي نهفته و پشتيباني نهادي برمبناي محوريت جامعه روستايي در فرآيند تصميم‌گيري، بسترهاي مشاركت آنها در عرصه‌هاي اجتماعي و اقتصادي را فراهم آورده است. ضمن اين كه تقويت باورها و آموزه‌هاي ديني و اعتماد عمومي به نهاد جهادسازندگي به اين هدف كمك نمود.
همچنين از طريق تلفيق سرمايه‌هاي مالي و انساني و پشتيباني نهادي با تجديد در ساختارهاي اجتماعي موجب خلق ظرفيت‌ها و فرصت‌هاي جديد براي مشاركت در جامعه روستايي شد، چرا كه مديريت جهادي راهبرد ماندگارمبتني بر مشاركت را براي بهبود وضعيت زندگي جامعه روستايي مطمع نظر دارد.

فهرست مندرجات
۱ - جستارهای وابسته

جستارهای وابسته[ویرایش]

جهادسازندگی
مقالات مدیریت جهادی



جعبه‌ابزار