گلچهران


روستاي گلچهران/ بروجرد / لرستان
روستای گلچهران در کیلومتر ۱۰ جاده بروجرد – ملایر واقع شده که دارای ۲ کیلومتر جاده فرعی می باشد این روستا مانند تمام روستاهای منطقه در کنار رشته کوه اشترانکوه واقع شده است و دارای آب و هوای کوهستانی می باشد. این روستا با جمعیت در حدود ۹۰۰ نفر دارای ۱۸۰ خانوار می باشد.


lمعرفی روستا[ویرایش]

روستای گلچهران در کیلومتر ۱۰ جاده بروجرد– ملایر واقع شده که دارای ۲ کیلومتر جاده فرعی می باشد این روستا مانند تمام روستاهای منطقه در کنار رشته کوه اشترانکوه واقع شده است و دارای آب و هوای کوهستانی می باشد.این روستا با جمعیت در حدود ۹۰۰ نفر دارای ۱۸۰ خانوار می باشد. که جمعیت روستا فعلاً به علت مهاجرت دارای سیر نزولی می باشد.
مشاغل این روستا بر عکس دیگر روستاها که عمدتا کشاورزی می باشد کارگری و کشاورزی و مخلوتی از انواع مشاغل دیگر می باشد. عمده محصول باغی این منطقه انگور است و بیشتر زمین های این منطقه زیر کشت دیم گندم و جو است.
نزدیکترین بخش به این روستا اشترینان و نزدیکترین شهر بروجرد و نزدیکترین روستا ملمیجان می باشد.روستاهای نزدیک به این روستا از شمال شرغی دره گرگ از شمال غربی دهریز از غرب جعفرآباد- قائده طاهر – چهاربره –شومه – رضا آباد – بردسره – بندیزه از جنوب شرغی خشتیانک - ونایی – کرکیخان و از جنوب غربی به ده ترکان می باشد .
گویش این روستا به صورت لری سلیس و روان است . در ضمن بافت منطقه به گونه ای است که هر روستا دارای لهجه متفاوت ولی گویش مشترک هستند.

امکانات و زیرساخت ها[ویرایش]

از امکانات عمومی دِه ما می توان به آب– برق – تلفن – مدرسه راهنمایی و ابتدایی – مهدکودک – خانه بهداشت – حمام عمومی – مسجد و حسینیه اشاره کرد.
متاسفانه در این روستا برای گذرداندن تحصیلات متوسطه دانش آموزان مجبورند که به بخش اشترینان که در ۵ کیلومتری روستا واقع است مراجه کنند که همین امر باعث ترک تحصیل عده ای از دانش آموزان خصوصاً دختران می شود. البته برای ادامه تحصیلات در مقطع پیش دانشگاهی باید راه ۱۰ کیلومتری بروجرد را طی کنید.
بافت خانه های گلچهران اکثراً به صورت خشتی بود که به حول قوه الهی و کمک زلزله اخیر بروجرد، قسمتی از بافت خشت و گِل جای خود را به تیرآهن و آجر دادند .
گر چه حالت طایفه ای در این روستا چندان مطرح نیست ولی به هر حال هر فرد این روستا متعلق به طایفه ای می باشد که به ترتیب مهترین آنهاموسیوند – بختیاری – کوشکی – غلام علی – مرادجانی - کزازی است .
شورای این روستای گلچهران متشکل از : احمد جهان ( معروف به حاجی جوهون) – منصور پاپی – محمود حسن می باشد و دهدار زحمت کش روستا مرتضی نامدار است
قابل به ذکر است به علت اینکه فامیلی۹۵ % از روستا معظمی گودرزی است اسامی در روستای گلچهران همیشه همراه با اسم پدر ذکر می شود.
از دشتهای این روستا می توان به دشتهای: برخردار – چش کوره – دربی – توکه – چش ممد – آرمیلاخور – نیزار- دراسیاب – رودخانه بالا – دره غفارکش – کشک رضا – کهریز – چش سبز – اوتاف – دره روهَ – برد سفید اشاره کرد.

منبع[ویرایش]

وبلاگ روستای گلچهران



جعبه‌ابزار